Umida Akhmedova

For anden gang er Verdens kvinder i Danmark heldige at kunne arrangere en stor aktivitet for- og sammen men Umida Ahkmedova fra Usbekistan.

Første gang vi inviterede Umida til Danmark var i august 2006 hvor hun bl.a. åbnede sin fotoudstilling “Kvinder i Centralasien i Kamp for nye identiteter”.

Nu er Umida inviteret til Danmark af Dansk Pen i forbindelse med ”hendes sag”:  Umida Akhmedova blev i februar sidste år dømt for æreskrænkelse og bagvaskelse af den usbekiske nation på grund af to af sine arbejder, fotobogen ”Mænd og kvinder – fra solopgang til solnedgang” og filmen ”Jomfruelighedens byrde”.  De fleste billeder fra hendes fotobog var en del af hendes fotoudstilling, som foreningen har arrangeret rundt omkring i Danmark. Vi synes at det er absurd at en kunstner kan dømmes for at afspejle virkeligheden. Mange medlemmer af Verdens kvinder i Danmark kæmpet for hendes sag og vi er glade for at få lejlighed til at mødes med hende igen. I kan læse mere om Umida Akhmedova og hendes billeder her.

”Verdens kvinder i Danmark” arrangerer i samarbejde med Dansk Pen en “Umida aften” torsdag d.26.maj kl.19.00-21.00 i VerdensKulturCentret, hvor håber vi at så mange som muligt af vores medlemmer kan deltage. Vi viser filmen “Jomfruelighedens byrde” med efterfølgende debat, hvor man få mulighed for at gå i dialog med Umida Akhmedova.

Her kan I læse mere om de øvrige aktiviteter som Umida Akhmedova deltager i, mens hun er i Danmark.

1 kommentar

  1. Dejligt aften.Dejlig film. Interessant debat.Meget modig og talantfuld kvinde. Tak for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *