Mode, alder og meninger

Forening Verdens kvinder i Danmark inviterer alle interesserede  d.22.september kl.11.00-13.00 til en debat med efterfølgerne modeshow, om hvilken betydning kvindens påklædning har, i forhold til hendes status og placering i samfundet, familien og i andre kvinders øjne.

Gratis adgang – ingen tilmelding – mød bare op.

Program:
Oplæg og debat med publikum
Duygu Cakir, cand.mag. i mellemøststudier: Hvordan kan mode og Islam være forenelig?
Alma Bekturganova Andersen, forkvinde for Verdens kvinder i Danmark: Udtryk, indtryk og fordomme om østeuropæiske kvinder
• Eva Skærbæk, dr.teol. , professor emerita : Kultur, krop, klæder og alder

Modeshow
Kvinderne, der deltager i modeshowet, vil vise deres tøj og fortælle, hvorfor netop det, betyder noget for dem. Det vil ikke være modeller men almindelige kvinder, som elsker sig selv og er stolte af både sin baggrund og sin alder.

• Indvandrerkvinderne vil demonstrere deres egen variant af tøjstil, hvor de sammenholder deres oprindelige traditioner i en dansk kontekst. Med andre ord vil de vise, hvordan de klæder sig moderne, stilet og farverigt og på samme tid ikke falder udenfor dansk kontekst eller mister deres oprindelige kulturelle look.
• De moderne ældre vil vise, hvor energiske, fulde af liv og smukke de er. Levealderen i Danmark stiger, og dermed kommer der flere og flere pensionister, som er fyldt med energi, ressourcer og kræfter. Samfundet må skifte syn på ældre, som en gruppe, som kun bliver anset for omsorgsberettiget

Adresse: SeniorCentret Sct. Joseph (Griffenfeldsgade 44, Klærkesalen, 2200 København)

Arrangement er støttet af Nørrebro Lokaludvalg.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.