Mød en aktiv indvandrerkvinde – i Socialdemokratiet

Verdens kvinder i Danmark afholdt d. 7. maj den anden temaaften om politik. Denne gang havde vi besøg af politikeren Aihua Yan fra Socialdemokratiet. Hun udtrådte af Brønshøj-Husum Lokaludvalg for at blive fast suppleant i Borgerrepræsentationen for socialdemokraterne.

Aihua Yan startede hendes oplæg med at fortælle om hendes personlige historie og vejen til Danmark fra Kina. Hun er uddannet elektroingeniør og har altid interesseret sig for politik, hvilket gav hende problemer i Kina. Derfor måtte hun flygte og fik politisk asyl i Danmark. Her begyndte hun at læse økonomi og statskundskab på Aarhus Universitet og havde et meget aktivt arbejdsliv indtil hun blev ramt af sygdom for syv år siden. I hendes sygdomsperiode oplevede hun medmenneskelighed i samfundet og fik hjælp fra kirker. Hun oplevede så meget kærlighed. Da hun blev rask ville hun gøre noget til gengæld. Selvom hun efter den svære tid i Kina havde lovet sig selv ikke at blive politisk aktiv igen, kunne hun ikke lade være. Vi skal gøre en forskel og respektere hinandens holdninger.

For Aihua Yan var der ingen tvivl om, at hun ville være aktiv i socialdemokratiet, fordi partiet har været med til at opbygge det velfærdssamfund, som har behandlet hende så godt. Rosen, som er Socialdemokratiets kendemærke, er et symbol for kærlighed og man kan ikke leve uden kærlighed. Aihua Yan føler, det er en pligt at give det videre, som hun har fået. Det er vigtigt, at der bliver gjort op med magtsyge politikere. Politikere, som ønsker at skabe forandring og en bedre verden, må blive stærkere. Der skal være handling og ikke kun ord. Demokratiet og det at kunne stemme er meget vigtigt for Aihua Yan. Det er godt med mange forskellige meninger og holdninger. Vi skal have et samfund, hvor der er plads til alle.

Aihua Yan er en erfaren og dygtig politiker. Deltagerne til mødet stillede spørgsmål og samtalen bevægede sig i mange retninger. Dels var der interesse i at blive medlem af et parti og i at få viden om, hvordan man bedst kan være politisk aktiv.

Vi mødes næste gang d.28.maj kl.18.00-20.00. Vores gæst er Zenia Grynberg (LA). Hun har skrevet kort præsentation for os: ”Jeg er russer og fortsat russisk statsborger. Jeg blev
medlem af LA når jeg fik nok af socialistisk tankegang og af at se hvor mange ren faktisk misbruger den danske velfærdsmodel, samt hvor rigid den er skruet sammen”.

Mødet er åbent for alle etniske minoritetskvinder uanset om man er medlem af foreningen eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *