Læseklubbens møde

 

På læseklubsmødet d.31.marts beskæftigede vi os med “Lillys Danmarkshistorie- Kvindeliv i fire generationer” af Pia Fris Laneth. De færreste havde nået at få læst det hele, da det jo heller ikke er en roman.

Sideløbende med forfatterens egen families historie får man en beskrivelse af den overordnede historie, der har påvirket de enkelte menneskers liv, især kvindernes, men også mændenes. Samtidig får man specielt kvindebevægelsens udvikling, og hvad den har betydet for kvindernes hverdag, selvom de ikke selv har deltaget aktivt i den, f.eks. debatten omkring indførelsen af den fri abort og konsekvenserne af den.

Især bemærkede deltagerne betydningen af det blomstrende foreningsliv, for at man i dag overhovedet er nået så vidt med ligestillingen i Danmark (vi var dog enige om, at der stadig mangler en del).

Bogens mange illustrationer er et kapitel for sig: Private billeder og offentlige billeder fra bøger og aviser er blandet, så det hele giver et broget billede af de forskellige tider. Vi fik megen god snak ud af det, men mente dog nok vi hellere må nøjes med en lidt mindre tekst, så vi også kan tale mere om det sproglige.

Næste gang bliver søndag d.20.maj kl.14.00-16.00 og vi læser novellen “Kolonihaven” af Tove Ditlevsen. Den er anbefalet af et af vores medlemmer, som kom til Danmark som voksent menneske. Hun synes at novellen giver et indblik i danske familierelationer og børneopdragelse. Den er ikke særlig lang og sproget er ikke specielt svært. “Kolonihaven” findes i følgende novellesamlinger af Tove Ditlevsen: “Frygt”, “Samlede noveller”, “Forår”, “Den fulde frihed” og “Noveller” 1977, som alle kan lånes på folkebiblioteket.

Tove Ditlevsen (1917-1976) skrev digte, essays, noveller, romaner og masser af journalistik. Hun er en af de store klassikere inden for dansk litteratur. Tove Ditlevsen bevæger sig i sit forfatterskab mellem det selvbiografiske og det fiktive med fokus på angsten og smerten, det “brændte” barn og de voksnes psykiske problemer.

Nærmere oplysninger om stedet følger. Alle, der er interesseret i at deltage i læseklubben, er velkomne. Send bare en mail til kontakt@verdenskvinder.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *