Kamp mod stress

Der afholdes første møde i vores samtalegruppe, som er vores nye projekt, der har til formål at forebygge stress og depression. Vi har desværre oplevet at flere og flere medlemmer af vores forening måtte melde sig syge med stress og håber at snakken i grupperne kan hjælpe den enkelte.

Vores forening  har undersøgt de udfordringer og den modgang, der møder udenlandske kvinder, som har gode uddannelser fra hjemlandet, en stor motivation for at komme ud på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt og deltager aktivt i foreningslivet. Men mange er langt fra at kunne realisere sig selv i det nye land. De er beskæftigede i jobs, hvor de i virkeligheden er overkvalificerede og flere er på vej ud i depression. De mangler en tro på, at de kan bruge deres ressourcer og evner og er næsten ved at opgive på forhånd. En samtalegruppe vil give mulighed for at få talt om de følelser eller problemer kvinderne ellers ikke taler med nogen om. En samtalegruppe er en mulighed for at dele tanker, glæder og sorger med andre – en mulighed for at få støtte og opmuntring og en ny chance for forandring og udvikling.
Vi vil mødes én gang om måneden i løbet af 2017. Kvinderne vil på skift selv stå for mødeplanlægningen, udarbejdelse af dagsorden mm. Den pædagogiske metode er at “kvinder hjælper kvinder” gennem vejledning, gruppesamtaler og ved fælles bearbejdning.
Problemet er meget aktuelt og vi vil derfor ikke begrænse os med samtalegruppen. Motion og god stemning er også gode værktøjer til at forebygge stress. Alle medlemmer af foreningen, som bor i Københavnsområdet, kan deltage i både Pilatesgruppen og dansegruppen med Daliana. Begge projekter har også til formål til at forebygge stress.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *