Kærlighedens migranter

Verdens kvinder i Danmark har brugt den mulighed, som Mellemfolkeligt Samvirkes Globalhagen Kitchen giver til foreninger, at rejse aktuelle emner, og vi har sat kærlighedsmigranter på dagsordenen. Der er ikke mange almindelige dansker, som forstår at kærlighed til én fra udlandet skaber store problemer på grund af den danske lovgivning.
Vores forkvinder Alma Bekturganova Andersen  har præsenteret fakta om de usikre familieliv i dansk-internationale par, hvor forelskelse og parforhold drukner i papirarbejde og familier der skilles fra hinanden. Hun har også fortalt historier om, hvordan forskellige stramninger i immigrationsloven reelt fører til slaveri af kvinder i ægteskabet. De konstante stramninger og ændringer er en direkte årsag til, at stress og depression er dobbelt så udbredt blandt internationale familie end i resten af befolkningen. Vi har sat fokus på, at tusindvis af danskere tager afsked med familie, venner og jobs og flytter til andre lande for at være sammen med den, de elsker.

  Vi havde deltagelse af advokat BJØRN ELMQUIST og folketingsmedlem Andreas Steenberg og drøftede hvad og hvordan dansk lovgivning skal ændres, således at den beskytter og skaber rammerne for et trygt familieliv og sikrer børns rettighed til at bo sammen med sine forældre.
Debatten blev styret med kærlig hånd af vores medlem Dzenana Secic Colo, og det var et levende, spørgelysten og oplagt publikum.
Verdens kvinder i Danmark takker alle, som har deltaget i vores event og bede jer om at holde øje med vores andre begivenheder. Vi forsætter vores kamp.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.