JuleSTØTTEfrokost i Verdens kvinder i Danmark

For flere år siden har vi udarbejdet koncept til en julestøttefrokost, som har flere formål: at blande danske juletraditioner med de madkulturer, vores medlemmer kommer med; at samle penge ind til børn i nødsituation, og at få fornøjelsen af at lære hinanden bedre at kende og udvikle sit netværk.
Julefrokost hos Verdens Kvinder i Danmark består ikke som traditionelt af forskellige slags sild, lune retter og ost, og så øl og snaps. Vi tager chancen og viser stolt vores moderlands retter. Denne gang har vi fået invitation til julefrokost fra vores medlem Sabahat Cilgin Amedi, som har lavet kurdisk mad til festen.

Vi har betalt for frokosten, og en tredjedel af prisen gik til den fælles kasse, hor vi samler også penge fra vores julebazar og andre aktiviteter. De indsamlende beløb sender vi til børn i Syrien. VKiD har i de mange år sendt penge til julegaver til børn i Osh, men disse børn er nu vokset op og har ikke længere så meget behov for dem. Vi har derfor besluttet at i år vil vi sende vores penge direkte til børn i Syrien, via en god og sikker samarbejdspartner, som bestyrelsen er i gang med at skabe kontakt til.


Vi var 22 kvinder med rødder i 10 forskellige lande (Tyrkiet, Bosnien, Mexico, Rusland, Hviderusland, Aserbajdsjan, Chili, Polen, Taiwan og selvfølgelig Danmark), som hyggede sig sammen. Så fik vi hørt et stykke spændende folke-jazz af , et rørende digt som Tatsiana Shtykava Rostved selv har skrevet på dansk. Og endelig har vi hørt et klassisk dansk digt af Benny Andersen, læst op af med en rigtig dansk stemme, Eva Skærbæk. Sikke verdens kvinder!
Gaverne frister os, når det kommer til sidste del, hvor man kan ”hugge” gaver fra hinanden i pakke-legen. Ligegyldigt hvor gammel man er, og lige meget hvor søde dine veninder er, så kaster man terningen hurtigst muligt for at få en gave. Sjovt!
Dejligt at vi kunne hygge os sammen og samtidig hjælpe andre.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.