Cykeltur som integrations værktøj?

I de 15 år, som vores organisation har eksisteret, har vi afholdt mange debatter og organiseret mange arrangementer om integration. Vi har endda udviklet et helt system af “dygtige mandage”, som vi kalder “Din guide til integrationsprocessen”. Der er mindst 40 emner i guiden. Man kan finde dem her på vores side i Projekt-menuen “Den dygtige mandag – din integrationsguide”.

Ikke desto mindre åbner vi hvert år for nye livsområder i Danmark, som vi, udlændinge, gerne vil forstå og anvende bedre. Vi tager nu tre nye emner op, som vi gerne vil belyse: vin, rejser og cykelture.

Vedrørende cykelture er det faktum, at evnen til at cykle er nødvendigt i Danmark. Mange medlemmer bruger cyklen som et køretøj på vej til arbejde eller et møde. Men vi mener, at det er på tide at gå endda videre. Det er på tide at lære at få en masse sjov og ikke kun fordelene ved cykling. Derfor planlægger vi at organisere de små cykelture i Københavns forstæder. Og så vil vi se hvordan det går. Måske senere vil vi lave lange rejser. Måske vi laver dem under ledelse af vores danske medlemmer, som har betydelig erfaring i denne retning. Eller måske vil en anden organisation tage protektion over os i denne retning. Det ser ud som, at der ikke var et sådant mentorprojekt endnu.

Så i en dag i september har vi tjekket vores færdighed til cykelture ved at gennemføre skovturen som har udarbejdet Grøn Guide Gentofte. Det var dejlige oplevelse og vi kom hjem med stor entusiasme ved at forsætte at lære landet bedre at kende med cykelture.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *