Den første modtager af Alma Prisen er Manal Jacob.

Manal modtager prisen for sit store formidlingsarbejde med indvandrekvinder fra forskellige etniske grupper og religionsforhold. Men hun modtager den også for at have udfordret konventionen om, at ledere af store integrationsprojekter altid er etniske danskere.

Manal har de bedste erfaringer, nytænkningen og den engagerede indsats, som kan inspirere andre indvandrerkvinder frem i lyset.

Manal har fortjent prisen for hendes lange virke som projektleder, hvor hun med engagement, godt humør, hjælpsomhed, dygtighed og gåpåmod, har været en hjørnesten i foreningen “Ishtar – De Etniske Rødstrømper”, som har udviklet sig til en social-økonomisk virksomhed.

Manal er en ildsjæl på alle måder. Hun har styrke og entusiasme til at overbevise politikere, sponsorer og virksomheder om, hvor vigtigt det er at sætte fokus på indvandrerkvinders ressourcer og erfaringer.

 

ALMA Prisen 2019 blev givet til Fatima Sheekh!

Fatima Sheekh modtager prisen for sin mangeårige indsats i det danske samfundsliv.

Fatima er flygtning fra Somalia, og fra det øjeblik hun satte foden på dansk jord, var hun aktiv i foreningslivet.Hun har været en hjørnesten i stiftelsen og udviklingen af adskillige foreninger i København og Albertslund, hvor hun aktivt har inddraget indvandrerkvinder.

Gennem sit mere end 25-årige aktive engagement er Fatima blevet rollemodel for flere generationer af somaliske kvinder, og fortsætter med at være det.


Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv gerne nedenfor eller på mail.


    [recaptcha]

    Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.