Ligestilling for alle

Dansk Kvindesamfund uddelte i dag Mathildeprisen.

Prisen går til kvinder, mænd, organisationer eller andre, der er med til at fremme ligestilling mellem mænd og kvinder.

Prisen blev uddelt første gang i 1970 og er opkaldt efter Mathilde Fibiger (1830-1872), der med sin roman Clara Raphael, luftede banebrydende tanker om kvinders frigørelse. Dermed markerede hun sig som sin tids største fortaler for kvinders frigørelse.
Mathilde Fibiger arbejdede hele sit liv for kvinders ret til uddannelse og uafhængighed og blev bl.a. den første kvindelige telegrafist og første kvindelige tjenestemand i Danmark.

Prismodtagerne 2012 er: Simi Jan, journalist, og KULU (Kvindernes U-landsudvalg)

I eftermiddagens tema: Kvinderettigheder i internationalt perspektiv var forkvinden for foreningen Verdens kvinder i Danmark Alma Bekturganova inviteret til at holde oplæg. Hun har brugt denne lejlighed, hvor aktive kvinder mødes, til at sætte et internationalt fokus på de problemer som kvinder har, og som vi har en forpligtelse til at hjælpe hinanden med at rette op på! Hun belyste de bekymringer, som kønspolitiske, kvindelige og feministiske organisationer i hele det post-sovjettiske område  har, over det stigende pres mod kvinders rettigheder og selvværd.  Man kan læse hendes oplæg her

1 kommentar

  1. Алма, какая ты молодец. Я, конечно, затянула со своим обещанием рассказать об этой встрече по-русски, но я всё-таки это сделаю, только в немножко другой форме:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *