Idéen om at starte en litterær læseklub stammer fra vores ønske om at lære og forstå vort nye lands værdier, moral, historie og sprog. Klubmedlemmerne vælger en bog, som alle læser, funderer, og tænker over. Derefter udveksles indtryk og synspunkter om bogen gennem diskussion og dialog på efterfølgende møder (månedlige). Det er altid interessant at høre, hvordan andre (måske specielt ens venner) opfatter det, man selv beskæftiger sig med og interesserer sig for. Ud fra litteraturen kan der drages paralleller til det virkelige liv og i sidste instans til vores egne oplevelser og erfaringer. Vi kan blive klogere af at tage del i en forfatters oplevelser og beskrivelser, og så bagefter have mulighed for at dele dem med andre. Og ikke mindst kan det måske få os til at føle os mere hjemme. Primært taler vi dansk sammen. Det styrker vores sproglige kompetencer og vores evne til at kunne “læse mellem linjerne”, samtidig med, at det styrker vores danske selvbevidsthed.

5 kommentarer

 1. А какие книги читаете?
  Интересно, а Ганс Христиан Андерсен в Дании все еще сказочник №1?
  У нас. в Казахстане. он и сейчас один из самых востребованных писателей.

 2. Author

  Да, Андерсен по-прежнему любим и читаем в Дании. Ну а мы в своем читательском клубе больше читаем книги о современной Дании. Чтобы лучше понять окружающую действительность и войти в датское общество. Как говорится, книги- учебник жизни.

 3. Kære Bente! Det var spørgsmål fra Kazakhstan og pigen kan ikke spørge på dansk. Vi vil gerne have flere frivillige, som kan hjælpe os med at oversætte alt på dansk.

 4. Jeg vil foreslå, at læseklubben læser poesi til næste møde. Digte kan være svært tilgængelige, men Henrik Nordbrandt skriver på en meget lige til måde. Lyrik er en helt særlig udtryksform og kan åbne for meget spændende diskussioner.

  Derfor foreslår jeg digtsamlingen “Vi danskere” af Henrik Nordbrandt (Digte som med ironiske vendinger og sarkasme beskriver mange aspekter af begrebet “danskhed”) Denne digtsamling illustrerer den helt særligt danske ironi. Samtidig giver den en indfødt og etnisk danskers forskellige bud på konceptet “danskhed”. Der er meget humør samt stof til eftertanke i digtene.

 5. Kære Jennie. Jeg synes det er en rigtig god ide med at læse poesi. Jeg vil gerne foreslå til vores næste møde den 27. januar at vi tager digtsamlingen “Vi danskere” af Henrik Nordbrandt næste gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *