Vi finder danske mentorer til de af vores medlemmer, som har taget en uddannelse i et andet land.

 1. Der er mange forskellige organisationer og institutter, som tilbyder mentorordning, og vi orienterer vores medlemmer herom og anbefaler dem at tage kontakt. Vi opfatter vores mentorordning som uformelt uden at opstille faste tidspunkter og emner, det kan være fra en til tyve gange om året, dette aftales fra gang til gang. Derfor ser vi os selv som supplement til de andre faglige tilbud. 

 Vi mener, at det er fint, hvis mentorerne kan dele deres professionelle netværk med deres mentees og hjælpe dem med at lægge en karrierestrategi. Men det er også vigtigt, at mentor kan dele deres viden med mentee i mange andre situationer.  Det kan være alt muligt, som at forklare, hvorfor det er vigtigt at være medlem af en eller anden forening eller, ”hvilken beklædning jeg skal have på ved en udgravning om arkæologi?”

 For tiden samarbejder fire mentor-mentee par. Et af parrene blev dannet pga fælles interesser for det kinesiske sprog.  To andre par har samme faglige baggrund henholdsvis økonomi og medicin. Det fjerde par samarbejder om foreningsudviklingsstrategi på fjerde år.

 Vi leder efter flere mentorer med forskellige kompetencer til vores medlemmer.

 2. Vi vil også gerne finde flere mandlige mentorer til vores medlemmer, så vi kan få ligestilling også på dette område og komplementere de stærke kvinde til kvinde mentorordninger vi har allerede. Alle medlemmer af vores kvindeorganisation får nemt et bredt kvindeligt netværk fra starten. Men normalt er netværk bedre, hvis de også er afbalanceret efter køn. Der var også sådan i de lande som vores medlemmer kommer fra. Derfor vil vi gerne bidrage til at skabe kønsmæssig balance, ved at forsøge at finde mandlige mentorer til vores medlemmer. Vores mål er at bruge de stærke sider ved et mandligt netværk, specielt for at styrke kvindernes stilling på arbejdsmarkedet. Vi tror derfor på at vores projekt kan være med til at fremme ligestillingen: kvinder og mænd skal arbejde sammen og være på det samme hold, støtte hinanden og i praksis lære om ligestilling i Danmark. Vores forening arbejder også på at skabe et mentorordning for indvandrer til indvandrer, hvor en velintegreret indvandrerkvinde hjælper en nytilkommen indvandrer. Formålet for dette initiativ er at give specielt nytilkomne en ”hurtig vej” ind i samfundet, med en mentor som både forstår sprog og kulturel baggrund og som derfor kender nogle af de barrierer man møder.

7 kommentarer

 1. Jeg læser kinesisk på Københavns Universitet og vil meget gerne hjælpe såfremt I mangler mentorer til etniske kinesere. Med venlig hilsen Ida

 2. Author

  Kære Ida! Mange tak for dit tilbud. Vi har på nuværende tidspunkt ingen kinesere i vores forening, men vi vil tage kontakt til dig hvis der kommer nogle. Du må meget gerne hjælpe vores forening på andre måder, hvis du er interessere. Du kan skrive til os på kontakt@verdenskvinder.dk

 3. Kære verdens Kvinder i DK.
  Hvordan ser det ud med mentorer uden for Kbh.?
  Jeg underviser udlændinge i Aalborg og synes også, der er brug for mentorer heropppe.

  Med venlig hilsen
  Susan

 4. Author

  Kære Susan,
  Tak for din kommentar og dit forslag. Vi har ikke nogen medlemmer i Ålborg, derfor har vi heller ingen aktiviteter i Ålborg, men hvis du er interesseret i at være mentor eller hjælpe foreningen på andre måder, vil vi sætte stor pris på det.

 5. Jeg arbejder som mentor i Kvinfo, men det er ingen hindring for at jeg måske også kan bruges i jeres netværk. jeg er pensioneret gymnasielærer i bl. a. dansk, så min spidskompetence er undervisning i dansk, men det kan jo handle om det danske samfund, som jeg jo har mange års erfaring med

 6. Author

  Kære Karen.

  tak for din mail. Vi vil meget gerne tage imod dit tilbud. Kan du komme til vores jubilæums fest d.29.august kl.12.00-16.00 på Sankt Hans torv, hvor vi kan snakke om det?

  Mvh Alma Bekturganova

 7. Hej. Jeg er en uden EU læge og jeg har bruge for nogen, der kan hjælpe mig at udvikle mit sprog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *