Hilsen fra Kirgisistan

I slutningen af december 2010 har foreningen Verdens kvinder i Danmark sendt 1300 kroner til foreningen Rainbow i Osh. Pengene skulle bruges til julegaver til børn, som er blevet hiv-smittet på hospitalet.

Børnene og deres forældre har ikke fået hjælp fra staten, fordi staten ikke har penge. De får heller ikke hjælp fra andre, fordi der blandt folk er meget store fordomme om hiv smittede. Det er en kolossal udfordring for de fattige og de sårbare i samfundet, hvor sundhedssystemet slet ikke er gearet til at håndtere hiv/aids. Desuden skygger fordomme og uvidenhed for en effektiv bekæmpelse af smittespredningen.
Faktisk er der kun NGO’ere, som kæmper mod problemet og i praksis hjælper dem, som er blevet inficeret.

Vores kolleger og venner fra Kirgisistan har nu skrevet til os og fortalt at de har købt legetøj børnene, som Julemanden (Fader Frost) havde med til børnene i en stor sæk ved et jule- (nytårs)arrangement. Organisationen har også købt tøj for pengene, til en dreng Sultan, der passes af sin tante, fordi hans mor har forladt ham og hans far er gæstearbejder i Rusland. Organisationen også købt legetøj til børnehaven for HIV-positive børn, der passes af frivillige fra Rainbow. Børnehaven holder kun åbent om lørdagen og er for børn fra Karasu og Nookat distrikterne i Osh regionen.

1 kommentar

  1. Hvordan kan jeg bidrage? Vil i samle penge igen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *