Den dygtige mandag

Vores forening har fået et gratis lokale af Københavns kommune hver mandag kl.17.00-19.00 i VerdensKulturCentret. Den første mandag i måneden vil vi bruge lok.303 til rådgivningen. Andre mandage vil vi bruge til at samle en gruppe til at drøfte forskellige aktuelle emner i små grupper. Vi kalder vores nye projekt ” Den dygtige mandag”.

Foreningens medlemmer har udarbejdet forårets program:

D. 19. marts. Tatjana Kristensen: Feminisme (Феминизм: советские стереотипы и датская реальность) – denne dag på russisk, næste gang på dansk (dato ikke fastlagt endnu).

D.23. april. Raquel do Nascimento. MOTIVATION, LYKKE og SUCCES. På dansk.

Raquel do Nascimento er uddannet psykolog fra Det Metodistiske Universitet i São Paulo i Brasilien og har sin uddannelse godkendt af Psykolognævnet i Danmark. Desuden er hun Cand. Mag. i Kultur Kommunikation og Globalisering fra Aalborg Universitet. I dag arbejde hun som psykolog på Vikon Kursuscenter. Vikon er en privat aktør som arbejder med forskellige kommuner på Sjælland, med aktivering af kontanthjælpsmodtagere og sygedagpenge. Hun står for udredning og individuel intervention for afklaring i forhold til arbejdsevner.

Hun er 34 år født i São Paulo – Brasilien, gift med brasiliansk mand, sammen har de en dejlig pige på 3 år.

D. 14.maj. Olga Struve: ”Двуязычие у датско-русских детей: наши усилия и опыт”. På russisk.

D.21.maj. Signe Ejerskov: Min personlige rejse til Islam. På dansk.

Signe Ejerskov: Jeg konverterede til Islam for tre år siden, som en kulmination på en lang spirituel og faktuel rejse. Jeg er opdraget ateistisk i Danmark, dog døbt og konfirmeret, været kristen i Danmark, buddhist i Laos og Sri Lanka, hinduist i Indien, sufist i Syrien og til sidst muslim, og hjemvendt til Danmark. Jeg går ikke med tørklæde og har en tilgang til Islam og Koranen som jeg vil kalde en intellektuel spirituel tilgang, som tager afsæt i dér hvor man er i sit liv og hvilken kontekst som man lever i. Uden at jeg nødvendigvis har en opskrift på Den Gode Muslim og Den Rette Forståelse af Islam. Min beretning er således personlig og reflekterende over, hvordan jeg kan være en god muslim i et land som Danmark, der ikke har en Islamisk tradition.

D.28.maj. Suriya Ponzani vil gerne berette om sine oplevelser i Italien. På dansk.

D. 11.juni. Aynur Ongaeva: Myter og legender fra/om Samarkand. På dansk.

Samarkand er en af verdens ældste byer og den ældste i Centralasien. Byen havde sin storhedstid i middelalderen, hvor der var prægtige paladser og haver med træer langs brolagte gader og med et vandingssystem, der forsynede næsten alle huse med rindende vand. Det var stedet, hvor handelskaravaner fra Europa, Indien, Persien og Kina mødtes.

Mødet er åbent for alle uanset om man er medlem af foreningen eller ej, mand eller kvinde. Man skal ikke specielt tilmelde sig. Men foreningen vil oprette en begivenhed på Facebook hver gang og det vil være dejligt at man tilmelder sig. Det er vigtigt for arrangøren ved hvor mange mennesker der vil deltage.

1 kommentar

  1. Man kan se billeder af vores lokale her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *