Vejen er lang

At lære om den danske kvindebevægelses historie fra hestens egen mund, at få et retrospektivt syn på de handlinger, hvormed danske kvinder i 70’erne gjorde samfundet opmærksom på deres problemer og meget mere blev muligt for de, som mødte op i VerdensKulturCentret for at se filmen ”Vejen er lang” mandag d. 14. maj. Vi arrangerede denne begivenhed som led i vores igangværende projekt ” Den dygtige mandag”

Filmens instruktør, Mette Knudsen, præsenterede filmen og forklarede, hvorfor hun besluttede at give sig i kast med netop den.

Den aften så vi to dele af filmen, og de to resterende dele skulle vi se derhjemme. Mette gav hver af de fremmødte et eksemplar af filmen i dens fulde længde med engelske undertekster. Filmen er også oversat til arabisk, urdu og somalisk. De, der ønsker at se filmen med disse undertekster, kan skrive på kontakt@verdenskvinder.dk til os, og så vil vi finde en måde at overlevere den til jer. Filmen kan være særligt interessant for de, som forbereder sig til eksamen i dansk historie for at få dansk statsborgerskab.

Filmfremvisningen afsluttedes med en livlig diskussion om temaet, om hvorfor det er vigtigt at fortsætte kampen, og om hvilke udfordringer der venter på vejen mod ligeberettigelse. De fremmødte opfordrede vores organisation Verdens kvinder i Danmark til at vise andre af Mettes film med efterfølgende diskussioner om de aktuelle emner. Vi drøfter forslaget med Mette og er overbeviste om, at en fortsættelse følger.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *