Ukend Nordhavn

Hvor meget kan man nå at se og høre på en 4 times cykeltur? Tusind interessante ting og historiske fakta har medlemmer af Verdens kvinder i Danmark har oplevet unde cykelturen ’Ukendt Nordhavn’, som vores holdkaptajn og koordinator Suriya har udarbejdet for os. Vi startede fra Nordhavn station, hvor først har vi lært, at Nordhavn og Frihavn er synonyme og hvorfor.

Hvor mange københavnere ved, at et af det flotteste og dyreste hoteller i byen ligger i den tidligere kran, som hedder THEKRANE?  Der er adgang til 2 terrasser i hver retning hvor man kan nyde både solopgang og solnedgang, samt en lille sofalounge indrettet i det gamle kranførerhus øverst i kranen.

Vi har også stoppet i Docken Nordhavn, Skudehavnen, Nordhavnstippen, Cruise Terminalens Udsigtstårn, Paustian/ Utzonbyen, hvor vi ikke kun oplevede disse steder, men også har hørt historierne bag dem, og lært mange, for os, nye danske ord. I det spændende Tunnelfabrikken har vi spist frokost, og vi har besøgt Kaptajn Nalle, som er en del af genbrugskunstneren Thomas Danbo’s trolde projekt. Turen gik videre til den smukke Copenhagen International School og det inspirerende Konditag Lüders.

Vi er taknemmelige for vores Suriya, for vores rejse og for et program så sammensat, at vi simpelthen blev forelsket i den danske metode til at organisere opholdsrum, hvor naturen, det anvendte materiale og fantasi, er sammenflettet i sådanne boliger, hvor det ikke kun er praktisk, men også hyggeligt at bo. Takket være vores cykelture, beundrer vi mere og mere den by, vi bor i, og talentet fra danske arkitekter og bygherrer.

Vores tur i meget varmt vejr sluttede i Sandkaj, hvor vi forsøgte at overholde normerne i forbindelse med coronavirus, og alligevel kunne svømme en tur: Ellers ville vi simpelthen ikke have været i stand til at komme hjem, opvarmet af en lang tur i solen og hovedet fyldt med indtryk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.