Turet til Ålborg

Bestyrelsen for foreningen har besøgt et kvindenetværk i Ålborg i den sidste weekend i november. Vores formål var at skabe et godt kendskab til foreningens arbejde for nye potentielle medlemmer. Vi stræber efter at få flere medlemmer fra hele Danmark, for at realisere foreningens formål – at fremme ligestilling, således at flere stærke etniske minoritets kvinder med et stort potentiale og rige erfaringer samles i en velfungerende forening. Det skal blive nemmere for os at sætte foreningen i spil som en interessant og pålidelig partner i integrationsprocesser og at bidrage til samfundsudviklingen.

Nu vi er f. eks. i gang at udarbejde vores lobbyarbejde for en ordentlig behandling af ansøgninger om permanent opholdstilladelse og vi vil derfor samle fakta fra hele landet.

I vores forenings virke oplever vi ofte, at kvinder får afslag på opholdstilladelse med forskellige begrundelser. Vi oplever også, at det kan betale sig at klage – ofte bliver afgørelsen ændret, så der alligevel gives opholdstilladelse. Det er imidlertid langt fra alle kvinder, der har overskud til at føre denne kamp igennem. Uanset om man anker eller venter et stykke tid inden man ansøger igen, så skal man igennem en længere periode med stress og uvished, ofte flere år. Vi finder det ikke rimeligt, at udsætte mennesker for dette. Vi finder det heller ikke rimeligt, at tilfældigheder i sagsbehandlingen afgør, hvem der får opholdstilladelse, og hvem der ikke gør. Derfor arbejder vi på at få mere kvalitet ind i sagsbehandlingen – systemet skal simpelt hen blive bedre til at overholde og administrere sine egne regler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *