Sejrens dag over fascismen

I 2015 fejrer hele verden 70-års-jubilæet for sejren over fascismen i Anden Verdenskrig. Kampen mod fascismen og de allieredes sejr kostede strømme af blod. Mere end 50 millioner mennesker, heraf et stort antal civile, betalte med deres liv. Sovjetunion betalte den højeste pris i menneskeliv: 27 millioner mennesker, soldater og civile. Mange medlemmer af vores foreninger er børn og børnebørn af dem, som kæmpede og ofrede livet, og derfor ville vi bidrage til at bevare mindet om de store begivenheder.

Fredens dag på ”Den røde plads” på Superkilen d.9.maj, som vores forening har taget initiativ til at arrangere, har tilsammen omfattet medlemmer fra 20 forskellige etniske grupper, der stammer fra det tidligere sovjetiske område.

På festen kunne man høre og synge sammen de folkesange, som fortæller om krig og sejren og som er meget populære for forskellige generationer.  Man kan også se de danse, som næsten alle i Sovjetunionen kan være med til, som blev opført af Fusion kreativt studie. De heldige fra publikum, som blev valgt, fik mulighed for at danse med de optrædende.

Med Fredens dag ville vi bekræfte vores vilje til at kæmpe for fred mellem folkene og nationerne. Udkommet af aktiviteten er, at flere borgere på Nørrebro vil lære mere at kende og bedre forstå en vigtig del af Europas og verdens historie. At de vil få sat fokus på solidaritet, kultur og internationalisme som en vigtig aktør mod racisme og fascisme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *