Om provokation, tradition og mm.

Det var et velbesøgt og godt snakkearrangement, hvor den kendte feminist og instagrammer Ekaterina Krarup Andersen blev inviteret af Verdens kvinder i Danmark som hovedperson. Ved at invitere hende til at komme forbi og gå i dialog med publikum, havde vi det formål at øge forståelsen hos vores medlemmer fra den nye bølge af feministiske bevægelser i verden samt at skabe relationer mellem unge danske kvinder og etniske minoritetskvinder. Ekaterina passer rigtigt god til dette formål, fordi hun er en moderne danske feminist, der er vokset op i et blandet ægteskab, ligesom flere af vores medlemmer af foreningen er.

Ekaterina Krarup Andersen er tidligere medlem af Girlsquad, hvor hun sammen med Nikita Klæstrup og Louise Kjølsen har skrevet Ludermanifestet. Bogen handler om, hvordan man som kvinde navigerer i problematikker såsom uønskede seksuelle erfaringer, sexchikane på sociale medier, fake orgasmer og meget mere. Ekaterina er født i Moskva i det daværende Sovjetunion, lige tids nok til opleve dets sidste dage. Til hverdag bruger hun sin instagramprofil som talerør: Med over 200.000 følgere leverer hun posts som bryder igennem lydmuren og skaber samfundsdebat om hvordan det er at være en kvinde anno 2018.
Med udgangspunkt i mange års erfaring med at skabe både visuel og skrevet kunst med et feministisk perspektiv, har Ekaterina denne aften delt både succeser og nederlag med publikum. Hun har fortalt om hvordan man får andre til at lytte. Om at finde balance mellem provokation og tradition. Om at ikke lyde for klog, men samtidig ikke at tale ned til sit publikum. Og ikke mindst har hun fortalt om hvordan det er at have skrøbeligheden som sin stærkeste side.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.