”Nørrebro fortolket: Vis mig dit demokrati!”

To medlemmer af vores forening, et ægtepar, har udviklet og udstillet fotoudstillingen ”Nørrebro fortolket: Vis mig dit demokrati!”. Den blev vist i VerdensKulturCentret fra d. 27.maj til d.23.juni.

Fotoudstillingen er et integrationsprojekt, hvor projektskaberne, med billeder og fortolkninger af Nørrebro, vil give den nytillkomne blandede familie viden om, hvordan demokratiet har udviklet sig i Danmark. Fotografen viser Nørrebro som en vigtig del af den historiske smeltedigel, der har skabt det danske velfærdssamfund. Hans udenlandske kone fortolker betydningen af denne udvikling, der står i kontrast til udviklingen mange andre steder i verden. For parret er projektet et forsøg på at belyse, både for danskere og udlændinge, at de barrierer, som ligger i den autokratiske forståelse, forhindrer mange indvandrere i at integrere sig i et demokratisk samfund – og ikke kun indvandrere fra den tidlige østblok.

På ferniseringen d. 27. maj holdt initiativtageren Alma Bekturganova Andersen en oplæg, ” Kulturforskelle og kulturformidling set med indvandrerbriller.”  Hun fortalte gennem levende eksempler og med egne erfaringer i bagagen fra et ikke-demokratisk land om sin opfattelse af Nørrebro som en vigtig del af det danske demokrati og dets udvikling. Ved at tage et mere personligt syn på bydelen ønskes det at skabe rum for samtaler om værdier helt ind i den enkelte familie. Gennem at sætte fokus på bydelens positive værdier, og ved at sætte bydelens egen historie ind i en historisk kontekst, med sigte mod at skabe en større forståelse for, og stolthed over, demokratiet.

Der udarbejdes billedmateriale og tekst, der afholdes en fernisering af udstillingen, og udstillingen tilbydes til kulturinstitutioner på Nørrebro. De, som gerne vil bruge udstillingen, er velkommen til at kontakte foreningen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *