Nej til vold mod kvinder

D. 25. november er FN’s mærkedag for bekæmpelse af Vold mod kvinder.

Vold i hjemmet er et tabu-belagt område med store negative konsekvenser. Negative konsekvenser for trivslen på arbejdspladsen, for samfundsetikken og demokratiet.

Tre medlemmer af vores organisation har mandag d.26.november deltaget i et FIU-Ligestillings dialogmøde om Kønsbestemt vold – Vold i hjemmet.

FIU-Ligestilling har de sidste par år forsøgt at synliggøre og sætte emnet til debat på arbejdspladser og i fagforeninger. Vi synes at NGO’er, især foreninger for etniske minoritetskvinder også skal være aktive og bidrage med vores erfaringer og udfordringer.

Det er altid trist at høre hvor hårdt nogle af vores indvandrerveninder er blevet ramt af vold i deres private liv, og hvor langt der er til at de forstår, at de ikke skal vente på at situationen ændres af sig selv, men at de skal finde ud af, hvem der kan hjælpe dem i den svære situation.

Erfaringerne tyder desværre på, at indvandrerkvinder har en stor risiko for at blive udsat for vold. Mange kvinder kan ikke lade sig skille fra deres danske mand på grund af de nuværende krav for at få permanent opholdstilladelse/dansk statsborgerskab og er de bange for at miste forældreretten til et fælles barn med en herboende. Det her handler om mænd, der misbruger loven, der åbenbart ikke duer, til at underordne sig kvinder for deres egen vindings skyld.

Hvad skal vi alle sammen gøre for at fratage de mænd muligheden for at benytte kvinder fra udlandet som slaver? Alle, som brænder for problematikken, inviteres til en brainstorming, som vores forening arrangerer onsdag d.5.december kl.14.00. Send besked om deltagelse på mail kontakt@verdenskvinder.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *