Mødet med Yildiz Akdogan

”Hvis du brygger kaffen, så tager jeg kagen med” – sådan inviterede Yildiz Akdogan sig selv på kaffe og vi var 10 kvinder der tog imod dette tilbud i dag. Vi er gået ind i et valgår og vi synes at et møde med Yildiz, der sidder i Folketinget for Socialdemokratiet, kan være det første skridt på vejen til at forberede os så godt, som muligt: Vi vil være klar til at komme til stemmeurnerne med en stærk og velformuleret holdning.
Så vores første spørgsmål til hende var, om den meget diskuterede nye lov L140, som er stillet af Regeringen og Dansk Folkeparti. Essensen af forslaget er, at man går fra integration til midlertidigt ophold i Danmark. Vi har bedt Yildiz om at forklare, hvilke konsekvenser den vil have for flygtninge og indvandrer.
Vi har også rejst mange andre aktuelle for os emner: om beskæftigelser af os, migranter; om de regler om permanent opholdstilladelser, som sætter indvandrerkvinder i afhængighed af deres mand; om hvordan vi kan alle sammen styrke en positiv offentlig holdning til integrationsudfordringer og skabe et positivt billede af indvandrerkvinder. Man kan ikke nå det hele i en times snak, men vi er tilfredse med at få mulighed for at fortælle om vores bekymringer i hverdagen til et oprigtigt lyttende folketingsmedlem, og høre hvad repræsentanten for landets største parti siger til det.
Vi er klar til at mødes med repræsentanter for andre partier, som tager initiativ til at mødes med medlemmer af vores forening.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.