Min elskede forening

VKiD deltog sammen med 13 andre kvindeforeninger i fotokonkurrencen ”Min elskede forening”, som blev arrangeret i 2010. Formålet med projektet var at formidle billedet af indvandrerkvinder i kraft af deres rolle som frivillige i foreninger og dermed som en aktiv del af det danske samfund.

Vi sendte en lille fotoserie med billeder fra vores forenings hverdagsliv og aktiviteter til dommerkomiten. Der blev udvalgt tre af vores billeder til udstillingen ”Min elskede forening”.  De udvalgte billeder blev vist på Kvindernes Internationale Kampdag d. 8. marts 2010 i VerdensKulturCentrets sal, hvor foreningens forkvinde Karlygash Amandosova fik en diplom.

Der er vigtigt for os at deltage i udstillingen, der lægger op til dialog. Gennem et andet blik på etniske kvinder i Danmark – et blik de vel og mærke selv har kastet – modsvarer stereotyper, og i stedet viser kvinderne som aktive og som en del af det offentlige liv. Ved at tage fat i et emne som etniske kvinders engagement i foreningslivet håber ”Verdens kvinder i Danmark” på at kunne nuancere det ofte stereotype billede af indvandrer kvinders dagligdag og liv generelt, som værende et passivt ét, udelukkende henvist til hjemmet og familien.

Vi er også glade for at fotoudstillingen, foruden i VerdensKulturCentret, blev udstillet andre steder i Danmark og fortsat vises rundt omkring i landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *