Læseklubbens møde

Denne gang snakkede vi om en dansk/færørsk forfatter – William Heinesen og om en af hans noveller: „Det fortryllede lys“.

Historien fortæller om den unge maler Marselius, som skulle male et billede af provstindens datterdatter Agathe (13 år gammel) – det gik han i stykker på. Han kunde ikke få billedet til at ligne Agathe med det smilende og tillidsfulde ansigt og det milde blonde hår. Det blev bare et underligt, snavset og ynkeligt billede. Portrættet var uhjælpelig mislykket og måtte males over. Det mente Agathe dog ikke selv, hun var tilfreds og syntes ligheden var god nok.

En vinterdag fik Agathe lungebetændelse og lå og svævede mellem liv og død. Agathe kom sig af sin lungebetændelse, men rask blev hun ellers ikke.  Agathes far, der var skibskaptajn, kom hjem en dag i juni. Han var kommet for at tage Agathe med sig til Syden. Sydens luft kan gøre mirakler, sagde han.

Da Marselius så den røde skorsten af skibet forsvinde i horisonten, savnede han allerede Agathe. Han hviskede forundret: Agathe! Jeg elsker dig!

Vi alle sammen syntes, at det var en skøn novelle med et gammelt og dejligt sprog. Forfatteren beskrev novellen med mange forskellige farver, som gør novellen meget farverig. Også derfor hedder novellen ”Det fortryllede lys”.

Nu går vores læseklub til sommerferie og næste gang mødes vi d. 8. september hos Elena. Vi valgte en bog, der hedder ” Jesus, Pengene og Livet” af Gretelise Holm. Den er efter sigende meget spændende og let at læse.

I ønskes alle sammen en god og dejlig sommerferie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *