Læseklubbens møde

Læseklubben holdt møde d.11.11.2012. Vi har læst bogen ”9 Forbrydelser” og beskæftiger os med novellen ”La Ceiba, Levende” af Mikkel Rosengaard.

Der var stor diskussion omkring novellen, specielt slutningen. Vi havde forstået novellen meget forskelligt, hvilket gav en ekstra impuls til diskussionen.  Til sidst har vi været enige om at novellen handler om en ung mand, der er i tvivl om sin seksuelle identitet.

Vi havde mulighed for at tale med forfatteren og har spurgt ham om hvor korrekt og hvor dybt har vi forstået novellen.  Vi var meget nysgerrige om hvordan han fik ideen til novellen.  Vores nysgerrighed blev stillet af Mikkel: novellens forbrydelse baserer sig på en realistisk hændelse, slutningen er ren fiktion.

Ja, det var spændende at møde forfatteren – en ung mand på 23 år, der har skrevet 2 værker (novellen ”La Ceiba, Levende” og romanen ”Videre”) og er nu i gang med sit 3. De sidste 2 år har Mikkel boet i New York og er i Danmark for at færdiggøre sit speciale i statskundskab på Københavns universitet.

Vi synes at det giver en stor mening at analysere værker sammen med forfatteren og vil gerne forsætte. Vi har valgt til næste gang at læse novellen ”Intelligente Fødder” af Dorrit Willumsen og forfatteren har sagt ja til vores invitation. Hun kommer til vores næste møde i læseklubben, som holdes søndag d.27. januar kl.13.00-15.00 hos Tatjana.

Man kan finde novellen ”Intelligente Fødder” i novellesamlingen ”Den dag jeg blev Honey Hotwing” (2005). Den handler om den unge Simone, som rejser alene til New York uden arbejdstilladelse for at få sig et mere eventyrligt liv. Læseklubbens medlemmer synes at det kan være interessant at læse om livsituationen, som vi alle kan genkende og sammenligne med sin egen.

Nærmere oplysninger om stedet følger. Alle, der er interesseret i at deltage i læseklubben, er velkomne. Send bare en mail til kontakt@verdenskvinder.dk .

Blå bog: Dorrit Willumsen født: 31. august 1940 på Nørrebro i København. Uddannelse: Klassisk -sproglig studentereksamen, 1960. Debut: Knagen. Gyldendal, 1965.

Dorrit Willumsens prisbelønnede forfatterskab består af mere end 20 romaner, digt- og novellesamlinger, skuespil og erindringer. Hun brød for alvor igennem hos læserne med den historiske roman ”Marie” om Marie Tussaud. Omdrejningspunktet i Dorrit Willumsens værker er nutidsmenneskets længsel efter lykke og kærlighed, men det er barske skæbner og konflikter i intimsfæren, hun skildrer – uden lykkelig udgang. Det ser vi blandt andet i titelnovellen fra debuten ”Knagen” (1965), hvor ægteskabet er forkrampet af fremmedhed helt ud i det absurde. Men trods fremmedhed har mennesker alligevel brug for hinanden i Dorrit Willumsens bøger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *