Kvinderådgivning – for etniske minoritetskvinder

Verdens kvinder i Danmark  inviterer d.6.februar kl. 17.00-19.00 etniske minoritetskvinder til vores første Kvinderådgivning. Fra dags dato tilbyder foreningen hver første mandag i måneden gratis rådgivning på dansk og russisk inden for vores faglige ekspertiser:

 1. Nydanske kvinder og økonomi.
 2. Anerkendende kommunikation – Nydanskeres kommunikationsproblemer i proces.
 3. Jobsøgning og jobsamtaler med etniske minoriteter.
 4. At træne dansk

Tid og sted: Første mandag i måneden fra kl.17.00-19.00

VerdensKulturCentret Lokale 303 Nørre Allé 7, 2200 København N

Nydanske kvinder og økonomi. Rådgivning inden for emner som: ”arbejde/arbejdsløshed/pension og privat økonomi”; ” ægteskab/skilsmisse og privat økonomi”

Lena Smirnoff Boel som er uddannet Akademimerkonom i økonomi og ressourcestyring svarer på spørgsmål. Hun kender problemerne fra sin egen krop og har hjulpet andre nydanske kvinder i vanskelige situationer.

Anerkendende kommunikation – Nydanskeres kommunikationsproblemer i proces

Har du været sur på dine danske lærere? Tror du, at din sagsbehandler ikke hjælper dig? Er du utilfreds med, hvordan din praktik foregår? Eller har du andre spørgsmål, som rammer dig i din nye livssituation? Så vil vi invitere dig til personlig rådgivning. Her kan du høre noget om, hvordan mennesker, som er vokset op i forskellige samfundssystemer kommunikerer, og hvordan måden, vi kommunikerer på, kan påvirke vores beslutninger positivt eller negativt og hjælpe med at løse eller skabe problemer.

Alma Bekturganova Andersen er udviklingskonsulent for de etniske minoritetsforeninger og kvindeprojektkoordinator i VerdensKulturCentret. I sit hjemland, Kazakhstan, arbejdede hun i mange år med kommunikations- problematikker. Nu begynder hun – gennem sin uddannelse og sin erhvervserfaring – at specialisere sig i arbejdet med kulturelle barrierer for integration i det danske samfund.

Jobsøgning og jobsamtaler med etniske minoriteter. Rådgivning byggende på indvandrerkvindernes erfaringer.

Formålet med rådgivningen er at hjælpe indvandrere at skriver en god ansøgning, der skaber interesse og nysgerrighed hos en arbejdsgiver. Du vil også kunne få viden om de typiske fejl som udlændinge begår, når de præsenterer sig ved en jobsamtale.

Rådgiver Ljudmila Trojanova er selv udlænding og har erfaring med at være arbejdsløs i et år efter afsluttet uddannelse i en alder af 45. I dag har hun et drømmejob på Københavns Universitet og sidder bl.a. i ansættelsesudvalg.

At træne dansk

Er du glad for at bruge den dansk du har? Eller bliver du modløs og undgår de situationer hvor du skal tale? Kunne du måske tænke dig at udvikle det sprog du allerede har, både når det gælder grammatik, udtale, læsning og skrivning? I ”at træne dansk” har du mulighed for at komme med lige præcis de udfordringer som du har på hjertet, som vi i fællesskab vil arbejde med.

Kristi Tinkus har en BA i dansk fra Tartu Universitet i Estland. Hun har erfaring med undervisning fra sit hjemland og USA. På nuværende tidspunkt læser hun til talepædagog på Københavns Universitet.

3 kommentarer

 1. Из опыта своей имиграции скажу, этот аспект работы вашего клуба – дело нужное и важное. Беспорно, в процессе интеграции помощь знающего человека – бесценна! Удачи вам.

 2. Kære Alma,

  Jeg læste om jeres initiativ om Kvinderådgivning mht. specifikke behov.
  Den er glimrende og jeg håber den får stor succes, amin.

  Jeg tænkte, at I godt må bruge mig, hvis I har brug for en psykolog i rådgivningsteamet. Jeg er nu færdiguddannet Alhamdulillah, og kan stå til rådighed. F.eks. mht. besværlige børn, skoleproblemer, problemer i familien, også om ægteskab og samliv, om psykiske problemer, egentlig mange emner.

  Jeg arbejder indtil kl. 15.00 normalt, så når det er fra kl. 17.00 kan jeg godt. Jeg vil gerne hjælpe med, hvad jeg kan Insha´Allah. Så slå på tråden, hvis I har brug for mig i forbindelse med de Kvinderådgivnings mandage. Udover på dansk, kan jeg også vejlede på engelsk, og bulgarsk (selv om der ikke er så mange bulgarere i DK, men der kan også være macedonere, serbere og bosniere, hvor vi kan forstå hinanden).

  Kærlig hilsen
  Amina

 3. Kære Amina! tak for din fantastisk forslag. Jeg skriver til dig. Kh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *