JuleSTØTTEmarked

Da vi planlagde vores deltagelse i julemarked i Plejecenter Fælledgården, satte vi os to mål: at lære ældrecentret at kende og at indsamle penge til børn i Syrien. Det er med stor glæde vi kan konstatere, at begge mål er opfyldt.
Det var vigtigt for os at knytte tætte kontakter til Plejecenter Fælledgården, fordi det er det største ældrecenter i København, og vier overbeviste om, at der blandt beboerne er nogen, der kunne være interesserede i Besøg på modersmål. Medlemmerne af vores forening var positivt overraskede over den stemning der herskede i Plejecentrets lokaler. En hyggelig atmosfære af venlighed og omsorg for hinanden.  Det var en god mulighed for at stifte bekendtskab med at sådant centers arbejde indefra. Det er ikke nogen hemmelighed at mange indvandrere har en forvrænget forestilling om livet i sådanne institutioner, og det er vigtigt at få et førstehåndsindtryk.
Vi er også glade for at det lykkedes med vores salg at samle en pæn sum til syriske børn. Vi solgte hovedsagelig ting, som vores medlemmer havde lavet med deres egne hænder. Vores Lene Løgstrup fra Brønshøj havde sammen med Luyana Aleksandrova fra Kasakhstan lavet en masse nisser af forskellig alder og størrelse, som nu er spredt rundt i forskellige københavnske hjem. For os er det et glimrende eksempel på samarbejde mellem repræsentanter for forskellige kulturer og traditioner til fælles gavn, et eksempel på gensidig kulturberigelse, og vi er stolte over at et sådant samarbejde bringer vigtige resultater i såvel direkte som overført betydning

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.