Julegaver til hiv-smittet børn

I slutningen af december 2011 har foreningen Verdens kvinder i Danmark sendt 2000 kroner, som vi har samlet fra salget af vores julekort, til foreningen Rainbow i Osh. Pengene skulle bruges til julegaver til børn, som er blevet hiv-smittet på hospitalet.
Børnene og deres forældre har ikke fået hjælp fra staten, fordi staten ikke har penge. De får heller ikke hjælp fra andre, fordi der blandt folk er meget store fordomme om hiv smittede. Det er en kolossal udfordring for de fattige og de sårbare i samfundet, hvor sundhedssystemet slet ikke er gearet til at håndtere hiv/aids. Desuden skygger fordomme og uvidenhed for en effektiv bekæmpelse af smittespredningen.
Faktisk er der kun NGO’ere, som kæmper mod problemet og i praksis hjælper dem, som er blevet inficeret.
Vores kolleger og venner fra Kirgisistan har nu skrevet til os og har vedlagt nogle billeder fra forestillingen:

Kære Verdens kvinder i Danmark.
Vi ønsker jer alt godt i det nye år og håber, at det nye år byder på et stærkt helbred, interessante projekter og held med at få dem udført.
Tak til alle dem, der hjælper os og engagerer sig i små børns liv. I år arrangerede vi en nytårsforestilling for 40 børn og deres forældre. Vi blev nødt til at begrænse antallet af gæster, fordi der simpelthen ikke var plads i salen! Forestillingen gik over al forventning, børnene lærte meget af det og deltog meget aktivt i hele programmet.
Vi købte for de penge, vi modtog fra jer, søde sager til 80 børn og 80 stykker legetøj af god kvalitet.
En stor tak og de allerbedste hilsner for det nye år til medlemmer i jeres organisation.
Kollektivet Rainbow,
Osh (Kirgisistan)

2 kommentarer

  1. hvor er det dog dejligt at se, at de gaver nåede deres nye ejere or børnene får glæde af dem!!! Tak, Alma, for tid tid og engagement!!!!

  2. Снимаю шляпу, господа!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *