Indvandrer kvinder, som vil stemme!

Foreningen Verdens kvinder i Danmark starter ny projekt ” Indvandrerkvinder, som vil stemme!”. Vi vil arrangere kaffemøder mellem etniske minoritetskvinde-foreninger og kvindelige partimedlemmer med etnisk minoritets baggrund fra alle politiske partier, som er repræsenteret i Københavns borgerrepræsentation. Det vil være en lærerig aften, hvor vi vil lære af vores søstre om det danske valgsystem og om valgprocessen. Ideen er, i en hyggelig atmosfære, at få ny viden om demokratiet og afprøve vores egne holdninger over for andre. Til mødet med partimedlemmer vil vi invitere aktive minoritetskvinder, som har stor debatlyst og vil gerne høre mere om den form for politik, som ikke er så kendt i indvandrermiljøet.

Målet med hvert møde er først og fremmest at give viden til deltagerne om partipolitik, samt sætte fokus på hvorfor det er vigtigt med kvinder i politik. Derudover belyser hvorfor det er vigtigt at stemme på et kvalificeret grundlag, så man er bevidst om, kandidaternes politik inden man sætter sit kryds. Forhåbentlig vil projektet med kaffemøderne givet kvinderne en større viden om kommunalpolitik, og større afklaring ift., hvem man skal stemme på. Foreningens ambition med projektet er, at indvandrerkvinder styrker det lokale demokrati.

På modet skal også diskuteres, at vi på et kvalificeret grundlag, træffer beslutning om hvorvidt vi skal stemme personligt på indvandrepolitikere, på landsmænd /trosfæller eller etniske danskere.

Med møderne med 8 indvandrerkvinder, som er medlemmer af forskellige politiske partier, vil vi også gerne nedbryde stereotyper om indvandrekvinder, som en homogen masse.

Vi har allerede planlagt at mødes d. 30.april med Dzenana Jennah Secic (V). Vi holder mødet kl.18.00-20.00 i VerdensKulturCentret på Nørre Alle 7, lokale 303.

Mødet er åbent for alle etniske minoritetskvinder uanset om man er medlem af foreningen eller ej. Man skal ikke specielt tilmelde sig. Men foreningen vil oprette en begivenhed på Facebook hver gang og det vil være dejligt hvis man tilmelder sig. Det er vigtigt for arrangøren at vide hvor mange mennesker der vil deltage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *