Hvordan kan jeg finde en dansk veninde?

Et billede siger mere end tusind ord. Foreningen Verdens kvinder i Danmark ønsker at bidrage til at punktere myten om, at danskerne er indelukkede og at det er vanskeligt at knytte venskaber med dem. Vi er derfor på vores facebookside i gang med at publicere portrætter af venskabspar mellem etniske danskere og kvinder, der som voksne er kommet til Danmark fra andre lande. I alt vil vi præsentere 12 venindepar, hvor indvandrerkvinderne tilsammen tegner et bredt billede af verden – Fra Vietnam til Ghana, fra Tyrkiet til Marokko. Hvert foto vil være ledsaget af en kort fortælling om hvor og hvordan parret har lært hinanden at kende og hvad deres venskabsforhold bygger på.

Måske har vi forskellige forestillinger om venskab, forskellige forventninger? Med dette projekt vil vi gerne gå i dybden med temaet ”venskab” og sætte gang i en fælles diskussion om vores forventninger til hinanden. Vi tror, at de eksempler på venskabelige relationer, som vores fortællinger tilbyder, vil åbne befolkningens øjne for problemet. At det vil inspirere dem til at være mere aktive med at skabe kontakt til hinanden. Vi regner stærkt med, at eksemplerne vil føre til nye møder med etniske danskere og bidrage aktivt til nye venskabsrelationer.

Opgaven med at tage billeder har vi givet til de to talentfulde fotokunstnere: Daniel Tuladhar, der stammer fra en dansk/nepalesisk familie og Claudia Adeath, en anerkendt mexicansk fotograf, der er ved at finde fodfæste på det danske arbejdsmarked.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.