Hjælp kvinder med at gennemføre succesfulde valgkampagner

Valgkampagnen i forbindelse med efterårets kommunalvalg er nu i gang. Vores forening er bekymret over den lave repræsentation af kvinder i folkevalgte organer. Vi er også bekymrede over den velkendte statistik, der siger, at kun 25 % af kvinderne afgiver deres stemme til fordel for en kvinde. Vi vil gerne bidrage til at øge kvindernes repræsentation i kommunalbestyrelserne. Vi ønsker at gøre alt, hvad der står i vores magt for at ændre denne situation til det bedre, i første omgang ved at hjælpe kvinder med at gennemføre succesfulde valgkampagner.

Verdens kvinder i Danmark vil gerne udarbejde en kampagne Send flere kvinder ind, som kan hjælpe kvindelige kandidater med at få plads i de kommunale bestyrelser. Vi vil synliggøre især de kvindelige kandidater med etnisk minoritets baggrund overfor vælgerne. Til denne opgave vil vi få tips fra vores sidens læsere om hvordan vi bedst kan gøre det.
Vi vil først få viden om de kvinder med etnisk minoritets baggrund, som har stillet op til valget. Vi er allerede i kontakt med fire af dem. Det er Dzenana Secic Colo (Venstre i København), Maria Sadd (Konservative på Frederiksberg), Pil Yildiz (Enhedslisten på Frederiksberg) og Alina Protsyk (Radikale Venstre i København).
Vi vil foreslå dem at lave fælles arrangementer, hvor de i fællesskab kan sprede deres valg-budskab. Vi i foreningen tror på fællesaktiviteter, og at kvinder er de bedste medhjælpere til hinanden. Vi synes også, at nå kvinder fra forskellige partier står sammen, kan de vise, hvordan forskellighed kan se ud og hvor stærk den kan være af netop den grund. Fællesaktiviteter kan også nå bred pressedækning.
Så vi i foreningen vil bede alle, hjælpe os til at synliggøre kvindernes kraft og ressourcer, om at komme med forslag til fælles arrangementer for kvindelige kandidaters netværk. Hvad kan det være? Hvor? Hvornår? Kom med jeres erfaring, om hvad fungerer bedst! Kom med jeres beskrivelser af valgs arrangementer som I kan huske, som både var gode og dårlige. Vores fælles erfaring er vigtig for os i foreningen og for kvindernes netværk, som vi vil skabe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *