Forfatteraften med Sonja Vesterholt

Verdens kvinder i Danmark fik stor fornøjelse af at snakke med Sonja Vesterholt på en af sine Dygtige mandag i februar. Sonja har skrevet bogen ”Hunden er rask”, som er fortællinger fra hendes liv i Sovjet. Bogen er meget populær og er nu i 2. udgave, samtidig med at bogen er dramatiseret i form af en monolog, der er opført på Folketeatret. Monologen ’Hunden er rask’ med Pia Rosenbaum er blevet kåret til årets danske stykke af CPH-Culture.

Sonjas humor og selvironi er grunden til bogens succes, som vi også har oplevet på en times snak i vores Dygtige mandags regi. Hun og hendes værk så livlige at man vil snakke og snakke med hende. Det er en stor fornøjelse at møde sådan en kvinde som Sonja – fuld af energi, humor og smag for livet!

Denne gang foregik vores møde på russisk, efter Sonjas ønske. Hun har sagt at det er en stor og sjælden fornøjelse at kommunikere på sit modersmål. Vi planlægger at arrangere et møde med hende igen, hvor vi vil snakke på dansk. Det gik nemlig op for os, at det kan være lige så interessant for danskere at snakke med hende, som det var det for os, som er vokset op i Sovjet.

Vi kunne ikke undgå at spørge Sonja om hun gerne havde villet skrive denne bog på russisk også. Der var en lille pause før at hun svarede.  Hun synes, at hvis man vil skrive på russisk, så det skal være en anden bog.  Russere og danskere har forskellige humor, smag og en meget anderledes måde at udtrykke sin tanker og følelser på. Hun mener at det har gavnet hende meget, at hun har skrevet sin bog sammen med sin danske veninde Britta Sørensen.  Hun har fortalt sine historier til Britta og der var mange gange hvor hun blev stoppet med at Britta spørger: Hvad mener du med det og det. Sonja griner: en russisk version ville være dobbelt så tyk som den danske.

Vi var glade for at høre at Sonja er i gang med at arbejde på sin næste bog, som vil handle om hendes første år i Danmark. Det ser vi frem til at læse og høre mere om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *