Verdens kvinder i Danmark holdt et kursus om nordisk fiskeretter for kvinder fra foreningen Ishtar– De Etniske Rødstrømper i dag.
To meget forskellige etniske minoritetsforeninger fra Nørrebro mødtes for i fælleskab at lære ny nordisk mad bedre at kende; nærmere bestemt forskellige måder at tilberede og servere fisk på. Hvorfor? Den ene forening – #VerdenskvinderiDanmark– samler mest kvinder fra vesteuropæiske og latinamerikanske lande, den anden – Ishtar – De Etniske Rødstrømper- samler kvinder fra Mellemøsten. Den ene forening har blandt sine medlemmer en med stor forkærlighed for ny nordisk mad, hvor fisk er en af de væsentlige råvarer. Den anden forening beskæftiger sig med at lave mad for kunder, men har indtil videre ikke så meget fisk på menuen.
Formålet med aktiviteten var både at lære hinanden bedre at kende (to forskellige kvindeverdener) og at sætte fokus på nordisk mads identitet, bæredygtighed, velsmag og sundhed.Projektets formål er at forene to meget forskellige, hvad angår forholdet til religion og social baggrund, grupper af etniske kvinder i et fælles projekt, rettet mod at højne forståelsen for den skandinaviske model gennem et tema, som alle kan forholde sig til: forholdet til mad.
Der blev lavet en fotoreportage om hvordan man kan lave fiskeretter, som vi vil offentliggøret på vores Facebook side, også med opskrifter, for at alle vores læsere også kan lære at lave ny nordisk mad.