”Burka og Bikini.Frihed eller fordom”

Tværetnisk KvindeNetværk, som er en del af Ligestillingsudvalget under Socialdemokraterne i København, har arrangeret debataften den 5.november 2013 på Københavns Rådhus. Debatten handlede om vores mulige fordomme overfor kvinder, normer og værdier, der er os fremmede, og som vi måske ikke bryder os så meget om. Der blev dog også talt om friheden til selv at vælge sit liv, sin overbevisning og sin ret til at se ud, som man nu har lyst til.

I debatpanelet deltog nogle spændende kvinder:
– Saliha Marie Fetteh, medarrangør og lektor
– Mersiha Cokovic, folketingskandidat for Liberal Alliance
– Mouna Dadooche, journalist og feminist
– Alma Bekturganova, forkvinde for Verdens Kvinder i Danmark
– Safia Aoude, jurist og forfatter
– Latifa Ljørring, byrådskandidat for Venstre, Greve.

Vores forening var repræsenteret af forkvinden Alma Bekturganova Andersen, som bidrog til debatten med flere nuancer omkring fordomme. Hun fremhævede, at tørklædespørgsmålet ikke er det eneste problem og at, der er mange andre udfordringer og spændende emner, kvinderne generelt var interesserede i. Selve debatten viste, at vi alle har masser af fordomme overfor hinanden, men vi er kommet trods alt så langt, at vi ønsker fuldt ud andres frihed til at tro, leve og gå klædt efter egen overbevisning.

Verdens kvinder i Danmark er glade for at kunne tage en del i debat om frihed og fordomme, da vi selv oplever mange fordomme af forskellig art både i privatlivet, foreningslivet og på arbejdsmarkedet. At der var flere foreningens medlemmer til stede viser kun, at emnet er aktuelt og interessant for vores forening, og vi med alle demokratiske midler fortsætter en kamp for et frit menneske og dets frie valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *