Vi har taget initiativ til at arrangere en præsentation af det nye nordiske køkken i Russisk Center for videnskab og kultur i Danmark. Det handler om bogen ”Nomas normer eller der er intet forbud mod at spise smukt og sundt.”
I efterår 2013 udkom en bog om det nye nordiske køkken på russisk. I projektet deltog Københavns Madhus, Nordic Food Lab, Matforskningsinstittutet Nofima, Børnehuset Kastaniebakken, Södertälje by, restauranterne AOC, Geranium og Ytterjärna samt Clarion Hotel Stockholm. Initiativtagerne til projektet er Kristina Ankerhjerte, som er medlem af vores forening, og den kendte russiske fotograf Vladimir Mishukov, der har illustreret bogen.
Bogen bliver sikkert interessant for mange vores russisktalende venner, fordi den ikke kun vil handle om finere madlavning, men også om nordisk sund madpolitik i den offentlige sektor og madkultur i de private hjem.
Vi var heldige at høre Kristina Ankerhjertes foredrag og få smagsprøver af de skandinaviske retter, som hun havde lavet til publikum.
Vi sætter stor pris på Kristinas initiativ med bogen, som er et fantastisk kulturformidlingsprojekt. Bogen præsenter den moderne bevægelse i nordisk gastronomi på russisk og markedsfører København, Oslo og Stockholm som nogle af verdens vigtigste kulinariske steder med fokus på kvalitet og bæredygtighed. På den måde øges interessen for skandinavisk kultur og nordisk gastronomi.