På det velforberedte dialogsmøde i på Talk Town 2018 festivalen, har Feministisk Forandring rejst emnet om at blive og være gammel. Verdens kvinder i Danmark har bidraget til den fælles diskussion ved at sætte fokus på etniske minoriteter. Man kan høre interviewet med vores repræsentant Olga Fruerlund på vores Facebooks side. Olga Fruerlund synes at det er fantastisk at være ældre i Danmark, fordi man har muligheden for at være aktiv. Olga håber på at være i live, når oldebørnene bliver voksne. Det, der er det vigtige for hende er, at hun er aktiv og kan holde sig i form og hjælpe andre. Det opfordrer hun alle ældre kvinder til også at gøre. Olga bruger Verdens kvinder i Danmark for at holde sig i god form: hun deltager aktivt i foreningens dansegruppe og Pilatesholdet. Hun synger også i Verdens Sirener og går tit i byen sammen med de netværk hun har skabt i de to foreninger. Men det er bestemt, at familien prioriteres højest.
I den efterfølgerne diskussion har tilhørerne talt om, at mange fra de etniske minoriteter er ensomme, fordi de ikke vant til, som ældre at være aktive. De kender ikke kulturen og ved ikke, hvordan de skal kontakte andre ældre. Måske skal kommunen gøre mere for at oplyse om de forskellige tilbud der findes for ældre. Gratis tolkebistand til ældre med etnisk minoritetsbaggrund skal være en rettighed.
Der er bestemt mange nuancer man skal tage hensyn til. Vi har aftalt med Daghøjskolen For Indvandrerkvinder, som vi har inviteret til eventen, til at arbejde videre med emnet og at udarbejde et forslag til Københavns Kommunes Ældrerådet.