Alma Prisen for etniske minoritetskvinder

”Verdens kvinder i Danmark” har, i samarbejde med folketingsmedlem Yildiz Akdogan (A) og FIU ligestilling, dannet en pris for etniske minoritetskvinder, som fik navn Alma Prisen. Prisen går til en kvinde med anden etnisk baggrund end dansk, som ikke er synlig i pressen, men som gør et kæmpe stykke arbejde i det danske samfund.

Navnet på prisen og første prismodtager blev offentliggøres d. 13. november 2017 i anledning af at for 10 år siden – d.13.november 2007 – blev de første to kvinder med indvandrerbaggrund Yildiz Akdogan og Özlem Cekic valgt til det danske Folketing.

De første nominerede til prisen er syv kvinder med forskellige nationaliteter, forskellige aldre og som kommer fra forskellige steder rundt omkring i Danmark: Lamia Al-Msetef, Olha Volkova, Manal Jacob, Alyna Protsyk, Louisa Korkaz, Aihua Yan og Sabah Qarasnane. Den første modtager af Alma Prisen er Manal Jacob.I kan læse her præsentation af alle nominerede.

Prisen, som forestiller et æble (ALMA), er produceret på Kofoeds Skoles Re-design Træværksted.

Man kan se fotoreportage fra ceremonien, som foregik i Fællessalen i Folketinget, på foreningens Facebooks side og også her på hjemmesiden i Gallerie.

Prisen uddeles i fremtiden, når en særlig anledning byder sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *