ALMA Prisen 2019 blev givet til Fatima Sheekh !

Næsten 70 stærke kvinder mødtes i dag for at fejre mangfoldighed og stærke kvinder. Verdens kvinder i Danmark uddelte i dag Alma Prisen, der bliver givet til kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, der har ydet en særlig indsats. Fatima Sheekh er flygtning fra Somalia. Gennem sit mere end 25-årige aktive engagement er Fatima blevet rollemodel for flere generationer af somaliske kvinder, og fortsætter med at være det. Hun har bl.a. igangsat flere foreninger i Danmark for indvandrerkvinder. Prisen blev overrakt af debattør og tidligere MF, Yildiz Akdogan, som er en af de første kvinder med anden etnisk oprindelse, der blev indvalgt i Folketinget.

Udover Alma Prisen blev der også uddelt en Ærespris, der gik til Jean Petersen. Hun kommer fra Malawi, og har i 30 år arbejdet utrætteligt for ligestilling og for at styrke kvinder. Jean er en powerkvinde, ildsjæl, mentor, rollemodel og meget meget mere: Hun har årelangt kæmpet for at integrere indvandrerkvinder i Danmark og inspirere dem til at gå efter personlig frihed og økonomisk uafhængighed.

Endelig blev der uddelt en til Tiaheswery Thiaharaja. Hun flygtede fra borgerkrigen i Sri Lanka og har arbejdet aktivt for ligestilling og solidaritet, bl.a. i foreningen Bydelsmødrenes Landsorganisation. Hun får Venskabsprisen også for sin forbløffende tiltro til andre mennesker: Hun ser det gode i andre og bringer mennesker sammen.
Priserne blev uddelt på et arrangement på Comwell i Holte, hvor der var underholdning med det fantastiske multietniske kor, Verdens Sangfugle, og workshop med Marianne Bigum, ‘Sælg dig selv bedre, søster!’ Dzenana Secic, som har været med siden foreningens start, holdt et flot oplæg om sin rejse fra nytilkommen til Danmark til nu direktør for en medievirksomhed.
Alma Prisen udformet som et smukt skåret æble i træ, lavet på Kofoeds Skole.
Arrangementet blev støttet af FIU-Ligestilling og Comwell Hotels

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.