I 10 år har kvindeforeningen beskæftiget sig med integrationsproblemer i det danske samfund, især hos kvinder fra de tidligere sovjetrepublikker og Østeuropa. Organisationen har igennem tiden fået samlet en stor mængde viden og erfaring, som vi nu vil gøre tilgængelig for så mange kvinder som muligt.
De fleste kvinder, der kommer til Danmark fra Østeuropa (Rusland, Ukraine, det tidligere Jugoslavien osv.), kommer for at blive gift med en dansker. De har ofte en god uddannelse og er vokset op i lande med en stærk tradition for ligestilling. Derfor opstår der ofte problemer, som er anderledes end for andre indvandrergrupper: mange af disse kvinder har en urealistisk forventning til livet i Danmark, og på grund af manglende viden om det danske samfund bliver de ofte afhængige af deres danske ægtemænd. De mangler kendskab til de danske love og offentlige institutioner, og ved ikke, hvor de kan søge hjælp. Igennem foreningens levetid har vi fået kendskab til mange historier, hvor kvinder, som blev hurtigt gift, enten ender med at blive sendt tilbage til deres hjemland efter en skilsmisse eller er tvunget til at bruge ressourcer og meget tid i en kamp for at kunne se deres danskfødte børn.
Med støtte fra Kvindebygningsfonden har vi produceret en kort informationsfilm, som kan benyttes til at rådgive de kvinder, der er på vej til Danmark for at være gift med én, de ikke kender så godt. Samtidig skal videoen opfordre kvinderne til at søge yderligere oplysninger om den danske ægteskabslovgivning. Ved at lave dette forebyggende arbejde ønsker vi samtidig at fremme ligestilling og kontakt mellem kvinder i hele verden. Filmen har engelske undertekster, således at den kan have hele den engelsktalende verden som målgruppe.
Filmen er blevet skabt under medvirken af medlemmer af vores forening, som har kunnet belyse emnet ikke bare ud fra en professionel vinkel som jurister, men også som kvinder, der kommer med hver deres personlige og ikke altid glædelige erfaring med det at være gift med en udlænding.
Til produktionen af filmen har vi indgået en aftale med den unge journalist og dokumentarinstruktør Valentina Shapovalova, som selv kom til Vesteuropa, da hendes mor blev gift med en nordmand, og som derfor kender situationen indefra. I dag er Valentina også medlem af vores forening, og hjælper os med andre projekter.
En særlig tak går til vores medlem Nadezda Christensen og hendes familie for deres medvirken, for de dejlige optagelser, der demonstrerer hvordan alle medlemmer af en blandet familie kan være lykkelige sammen og bevare hver deres kulturelle identitet til glæde for resten af familien.
Vi opfordrer alle, der har set vores film om at hjælpe med til at den bliver spredt, især blandt dem, der overvejer at gifte sig med en udenlandsk mand.
2015-10-20
Det er en fine video. Men hvad så hvis en danske vil flytte til Ukraine. Det mangle i at lave om også. Lige nu befinder jeg mig i Ukraine by kherson hvor jeg har mødt en sød dame hun er 37 år jeg selv er 47 år vi har været venner et stykke tid på Facebook inden jeg tog til Ukraine. Og må sige vi er ved at bliver forelsket i hinanden. Og har fortalt at jeg vil flytte til Ukraine og bo sammen hun har en datter fra et andet ægteskab og det er fint med mig. Vil lige fortælle at jeg arbejder for et norsk firma hvor jeg arbejder på platform i Norge. Jeg beholder en lille lejlighed i Danmark så kan vi rejser til Danmark nogen gange i året. Kan godt lide Ukraine og deres folk, meget venlig og så vil vi lever meget bedre for min løn i Ukraine. Håber at ende med at blive gift med hende. Ville lige fortælle min lille historie. 😊
Kære Poul.
tak for din kommentarer. Pøj pøj med jeres planer.