8. marts set med brune øjne!

I anledningen af kvindernes kampdag vil Verdens kvinder i Danmark i samarbejde med Kurdisk Kvindeforening sætte fokus på kvinders stilling i verden og hvordan kvindehistorie skrives i dag. Etniske minoritetskvinder vil gerne tage stafetten op og være vært for kvindernes internationale kampdag den 8. marts 2020. Vi vil arrangere en event, hvor medlemmer af foreningen med rødder i forskellige lande vil fortælle hvordan d. 8. marts markeres i deres oprindelige land. Formålet med eventen er at belyse situationen med kvinders rettigheder på verdensplan og samtidig blive klogere om at d.8.marts ikke er en national helligdag, hvor kvinder får gaver og blomster og et “tillykke med kvindedagen”. Det sidste er desværre det normale for mange indvandrerkvinder, som er kommet til Danmark fra Kina, tidlige sovjetiske republikker og Østeuropa.
Medlemmer af Verdens kvinder i Danmark vil give stafetten til hinanden for at fortælle om kvindebevægelsen i Latinamerika, der kæmper for at stoppe vold mod kvinder og skabe ligeværd og respektfuld kærlighed i samfundet ; om kurdisk kvindekamp som frihedskamp og om hvilke dagsorden tyrkiske kvinder har , når de markerer d. 8. marts. Man kan også høre to personlige fortællinger fra Rusland og centralasiatiske tidlige sovjetrepublikker og fra eks-Jugoslavien om hvordan Kvindernes internationale kampdag har udviklet sig til en tradition om at forære blomster og gaver til kvinder. En festdag, der imod den oprindelige hensigt propaganderer sexistiske stereotyper og hvem der drager fordel af det.
Undervejs vil der tværkulturelle kvindekor Verdens Sangfugle også tage stafetten og synge kvindekampsange og sange om kvinder på mange sprog. Det bliver muligt at synge med og høre historier om sangene.
Der vil være te/kaffe og kager.

Begivenhed finder sted d.8.marts kl.13.00-15.00 i Klærkesalen på Nørrebro.[book id=” /]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.