FLAB – En feministisk festival med Verdens kvinder

Vi i foreningen har arbejdet med en metode: “Livshistoriens fortælling”- som har givet os glæde, inspiration, og medfølelse. Vi vil bruge metoden igen i FLAB – En Feministisk Festival som afholdes i VerdensKulturCentrets cafe den 20. september, kl. 13.30-15.30. Hensigten er, at vi etniske minoritetskvinder på skift kan fortælle vores egen historie om ”Den gang jeg ikke vidste, at jeg var feminist” og, at vi på den måde får indtryk af hvad feminisme har betydet for os – før og nu. Det kan være sjovt eller alvorligt, paradoksalt eller fordomsforebyggende, dybt eller en festtale om hvad vi synes eller ved om feminisme og feminister.

Mange indvandrer kvinder kommer fra kulturer, hvor feminismen blev opfattet som kvinders kamp mod mænd, og at feminister hader mænd, børn og benægter familiens værdier. Men i Danmark har feminisme en anden betydning. Det er et begreb og praksis, som spiller en stor rolle for kvinders kamp for ligestilling. Mange af os aktive indvandrerkvinder er også feminister. Faktisk har vi været feminister før at vi kom til Danmark og før vi selv var bevidste om det.

På Feministisk Festival den 20. september vil vi prøve at kigge tilbage på vores fortid og finde situationer, hvor vi uden egentlig at være klar over det støttede kvinders kamp for ligestilling. Vi vil samle de mange forskellige historier, som kan være med til at udvikle vores og andres forestilling om feminisme, feministiske værdier og velfærdsstaten.

Så mød op den 20. september og fortæt din historie. Har du brug for et par gode råd, som led i din forberedelse til festivalen, så kom mandag den 14. september kl.17.-19.00 til et møde i lokale 303 i VerdensKulturCentret til en vejledning fra kvinder, som allerede har brugt metoden og gerne fortæller om det.

Skrev til kontakt@verdenskvinder.dk , hvis du bakker op om ideen.

.

2 kommentarer

  1. Jeg ønske blive med ,Jeg har skrive mit live i bog jeg kan henter med .

  2. Author

    Det er vi glæd for. Så vi ses d.20.september kl.13.30 i VerdensKulturCentrets cafe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *