Så tal dog dansk for helvede!

Så tal dog dansk for helvede!

Verdens kvinder i Danmark arrangerer et debat på Folkemødet på Bornholm d. 16.juni 2018 kl.10.30-11.30. Vi vil tale om de barrierer indvandrere har mødt når de taler ”flydende forkert dansk”

Tre medlemmer af vores forening, der alle har fundet et godt arbejde – svarende til deres kvalifikationer – vil kort fortælle om de barrierer, de har mødt i forbindelse med tilegnelsen af det danske sprog. Det er civilingeniør Nora Palacios (kom til Danmark fra El Salvador), virksomhedsejer Phuong Doan (kom til Danmark fra Vietnam) og konsulent Alma Bekturganova Andersen (kom til Danmark fra Kasakhstan).

Efter de tre livshistorier vil et ekspertpanel, bestående af medlem af Folketinget (S), næstformand for Ligestillingsudvalget Yildiz Akdogan, lektor i dansk sprog ved Københavns Universitet Pia Quist og afdelingsleder på Sprogcenter Nordsjælland Anne Jeanette Rasmussen kommentere, fra hver deres faglige vinkel, om situationen med dansk sprog og indvandring. Og om, hvordan et for lavt niveau i danskkundskaber kan indvirke på ens situation på arbejdsmarkedet i Danmark.

Debatten vil slutte med spørgsmål fra publikum til indvandrerkvinderne og paneleksperterne.

Vores vært er Karen West.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.