Tanja Kristensen

Jeg er oprindeligt fra Minsk, Belarus og har medicinsk uddannelse fra mit hjemland.

Kom til Danmark første gang i 1998, flyttede hertil i 2004. Har boet i Litauen og Polen, hvor min mand arbejdede fra 2000 til 2004.

Har fået laborantuddannelse i 2006 og arbejder som forskningslaborant i molekylær biologi på Københavns universitet fra 2006.

Elsker at læse og skrive. Har skrevet om mine erfaringer i integration og dansk undervisningssystem i min blog http://labota.livejournal.com. Mindst tre af mine bekendte bliver laboranter efter de har læst den 🙂

Interesser mig om immigrations problemer, kulturel forståelse, integration, dansk sprog og har skrevet meget om disse emner på russisk i forskellige blogs, forums og internetblade.

I 2009 har jeg læst bogen af Maria Svelands ”Bitterfissen” og startede at interessere mig i feminismen. Har oversæt tre afsnit af bogen til russisk (med pseudonym Tanja Kris) og publiceret dem i internetblad Chaskor efter tilladelse fra forlag Nordstets. Har fået positiv modtagelse af min oversættelse fra bl.a. Dina Jafasova. Søger for muligheder at udgive bogen på russisk. Skriver artikler og små deler om feminisme på russisk, har startede gruppe Feminisme på russisk på Facebook.

Bliv medlem af Verdens kvinder i Danmark i 2011 efter samarbejde med Alma og KVINFO i at skrive protestbrev til populær russisk blade Ogonyok. Har været vært på én af Dygtige mandag om Feminisme i marts 2012 (på russisk). Medlem af læseklubben i organisationen.

Publikationer  se på VKiDs hjemmeside, Tanjas profil. De findes på russisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *