Den nødvendige indvandring af Britta Thomsen
Efter syv fede år er vi på vej ind i en nedgangsperiode. Mange har mistet deres arbejde…læs mere

…de seneste måneder, andre frygter at blive ledige. Derfor vil nogle nok synes, det er utidigt nu at tale om, at vi skal have indvandrere hertil.

Bogens forfatter Britta Thomsen synes, at det vil være utidigt at tie, for uden indvandring på længere sigt kan vi ikke fastholde vores velfærdssystem, vores offentlige service og den lighed, som de fleste danskere mener skal bære vores samfund.

Finanskrise og ledighed lige nu ændrer ikke på det helt grundlæggende faktum, der gør indvandring nødvendig: De store årgange forlader arbejdsmarkedet og afløses af de små. To tal taler deres tydelige sprog: I 1946 blev der født flest, 96.111, i 1984 blev der født færrest med 49.414 i Danmark.

Britta Thomsen er cand. mag. i Historie og portugisisk og medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne.

1. udgave

Sideantal: 157 sider

ISBN: 9788791959431

Sohn 2009

Det, Svend mener, er … af Hans Mortensen
Siden Svend Auken kom i Folketinget i 1971, har han været en central figur i dansk politik. læs mere

Først som minister i Anker Jørgensens regeringer, siden som partiformand og offer for det socialdemokratiske formandsopgør i 1992 og som magtfuld miljøminister i Nyrup-regeringen.
Op til den socialdemokratiske kongres i efteråret 2008 bekendtgjorde Auken, at han led af en uhelbredelig kræftsygdom. Den døde han af i august 2009. Hans tale til kongressen blev en slags politiske testamente, hvor han fremlagde sin udgave af den socialdemokratiske vision.
I Det, Svend mener, er udfolder han over for Hans Mortensen denne vision og giver sit bud på Socialdemokratiets historiske rolle, partiets grundlæggende idé og dets fremtid. Derudover fortæller han om sit eget livssyn – herunder den kristne tro, der har præget hele hans liv. Og om sin politiske rejse fra barn af borgerlige modstandsfolk over en tid som socialdemokratisk EU-modstander til overbevist internationalist og europæer. Han taler endvidere om prisen for politik – om skuffelser, nederlag og håbet om nye sejre.
Hans Mortensen (1958) er politisk reporter på Weekendavisen. Han skrev i 2005 bogen De fantastiske fire om Svend Auken, Ritt Bjerregaard, Mogens Lykketoft og Poul Nyrup Rasmussen. .

Sideantal: 234
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788702081312
Indbinding: Indbundet
Udgivet: 07-10-2009
Forlag: Gyldendal
Udgave: 1. udgave
Orig. sprog: Dansk
ISBN-10: 8702081318

En kort gennemgang af traktorens historie på ukrainsk af Marina Lewychka
Genre: Humor
Det gør til gengæld stridighederne mellem den aldrende Nikolajs to fjendske døtre og blondinen Valentina fra Ukraine. læs mere

Nikolaj har ingen problemer med at se hen over sine egne 84 år, når blot han kan få lov til at fumle med 36-årige Valentinas bryster, og at selv samme Valentina kun ser Nikolaj som en adgangsbillet til det forjættede Vesten – med Rolls Royce og et jernkomfur med gas – generer ham heller ikke spor…

Men det generer til gengæld Nikolajs døtre en del, at blonde barmfagre Valentina har kursen sat mod deres afdøde moders side af
ægtesengen – og midt i denne konflikt udspiller sig en række groteske og rørende situationer, tilbageblik på tiden før immigration til England, på flugt fra 2. Verdenskrig – og en afhandling om traktorens betydning for menneskehedens fremdrift, som Nikolaj fylder sine dage ud med at skrive…

Sideantal: 343
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788779761438

Et liv i kamp og kærlighed (om sygeplejerske Elna-Hjort Lorenzen) af Ole Sohn
Elna Hiort-Lorenzen er en af det 20.århundredes stærkeste danske kvindeskikkelser. læs mere

Hun er født i 1902, og hendes liv var præget af eventyr, spænding, dramatik og ulykkelig kærlighed.
Som ung sygeplejerske rejste hun til Chile for at arbejde på et børnehospital. Derfra vendte hun hjem som kommunist og fik arbejde i København Kommune som sundhedsplejerske.
Sideløbende med sit faglige arbejde i Dansk Sygeplejeråd engagerede Elna Hiort-Lorenzen sig i kampen mod nazismen. Med livet som indsats rejste hun som illegal kurer til Tyskland og Polen for at redde antifascister fra nazismens helvede.
I 1935 giftede hun sig med Arne Munch-Petersen og sammen rejste de til Sovjet. Det blev skæbnesvangert.
I sommeren blev de begge arresteret for spionage. Han i Moskva af Stalins politi. Hun af den unge spanske re-publiks militær. Elna kom hjem igen og tog del i modstandskampen under besættelsen. Hendes elskede Arne kom aldrig. I de efterfølgende 55 år forsøgte Elna Hiort-Lorenzen med utrættelighed at få vished om hendes mans skæbne. Først i 1991 fik hun svar. Et svar hun mindst af alt havde håbet.

158 sider
ISBN-13 978-87-7266-131-5
1993, 1. udgave,
Dansk Sygeplejeråd

Fra Føtex til Folketinget af Özlem Cekic
I bogen fortæller Özlem Cekic om sit liv fra den tidligste barndom i Tyrkiet, til hun ender i Folketinget. læs mere

Det er en levende historie om de første svære år i Danmark, om at vokse op i en belastet og dejlig del af København og så alligevel klare at tage en uddannelse og blive folketingspolitiker.

Özlems fortælling er en tankevækkende beretning fra et Danmark, ikke mange kender indefra. Desuden er det en optimistisk historie om glæden og drivkraften ved at opdage, at man kan forandre sit liv og gøre en forskel.

Özlem Cekic er medlem af Folketinget for SF, hvor hun er partiets psykiatri- og socialordfører. Hun er uddannet sygeplejerske.

1. udgave
Hæftet , 216 sider
ISBN: 9788702072495
Gyldendal 2009
Omslag: Camilla Jørgensen)

Fælleskaber i forhandring af Bjarne Henrik Lundis
Bogen har fokus på fællesskabet i velfærdssamfundet før, nu og i fremtiden. læs mere

Landsbyens og klassebestemte fællesskaber er på retur. De er afløst af mere skiftende og tidsbegrænsede fællesskaber, som går på tværs af job og sociale skel.
Der bliver i samfundet sat mere og mere fokus på individet. Hvilken betydning har det for vores fællesskaber? Kan vi opdrage børn og unge til fællesskab? Hvad mener toneangivende politikere om forholdet mellem individualitet og fællesskab og om fællesskabet på arbejdsmarkedet?
Blandt de medvirkende er Troels Kløvedal, chefpolitiinspektør Per Larsen, miljøminister Troels Lund Poulsen, Pia Kjærsgaard, Christine Antorini, forbundsformand Dennis Kristensen og samfundsforsker Johannes Andersen.

København, november 2009
Sideantal: 226

Ida og Axel trilogien af Hans Otto Jørgensen
Beskrivelse: Bogen er en samlet, revideret udgave af tre tidligere udgivelser:
Helt og heltinde (2001)
Den fotograferede dreng (2002)
Med plads til hundrede køer (2006)

Til sammen giver de tre romaner en skævt, gribende og meget specielt fortalt Danmarkshistorie – eller landbodanmarkshistorie fra 30’erne til ind i 80’erne. læs mere

De to hovedpersoner er Ida og hendes uægte barn Axel og deres liv med Idas ægtemand Einar og den familie de kommer ind i, lever i og overlever. Ida får den indremissionske og generte Einar og bliver gårdmandskone, mens Axel humper sig igennem og bliver forfatter. Helt og heltinde handler om Idas barndom på landet med sin daglejerfar, førægteskalige forhold til Dr. Ernst, en stærkt dubiøs figur i København, der gør hende hende gravid med Axel, og endelig hendes møde med Einar, gårdmandssønnen. Den fotograferede dreng handler om dels Idas problemer i ægteskabet med den indsnævrede Einar og Axels isolation i familien. Med plads til hundrede køer handler om Axel og hans halvbror Rune og deres forskellige skæbner – Rune overtager gården, Axel bliver kunstner, men ingen af dem bliver lykkelige. Tilsammen fortæller de tre bind en lang historie om det hårde fysiske liv, det indsnævrede landbomiljø, hvor drømme og begær får underlige udtryk, men hvor der også findes øer af varme og humor.

Sideantal: 482
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788702063318
Forlag: Gyldendal
Orig. sprog: Dansk
ISBN-10: 870206331X

Indvandring og Integration af Flemming Mikkelsen
Flemming Mikkelsens nye bog Indvandring og integration giver den første samlede fremstilling af et stort, men også meget spredt forskningsfelt. læs mere

I fjorten kapitler præsenteres de temaer, der har optaget forskningen gennem de seneste tyve år. Emnerne spænder vidt: * fra arbejdsmarked til religion og religiøsitet * fra uddannelse og danskkundskaber til boligforhold og familierelationer * fra indvandrerungdom og indvandrerorganisationer til religion og religiøsitet * fra politisk deltagelse til mediernes fremstilling af etniske minoriteter. Andre temaer fokuserer specifikt på forholdet mellem danskere og indvandrere, herunder danskernes holdninger til indvandrere, og hvorvidt der forekommer diskrimination og racisme.

Sideantal: 264
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788750039679
Udgivet: 01-09-2008
Udgave: 1. udgave
Orig. sprog:
Dansk
ISBN-10: 8750039679

Kilde 177, Kvindespejlet af Maria Marcus
Maria Marcus (1926- ) er forfatter, psykoterapeut og sexolog. Hun debuterede med ”Kvindespejlet” i 1964. læs mere

Hendes mest kendte bog er ”Den frygtelige sandhed” fra 1974 om kvinders masochisme. Hun er en fremtrædende repræsentant for 1970’ernes nye kvindelitteratur og har skrevet en række bøger, blandt andet romaner, terapibøger, ungdomsbøger og erindringer.

Satirisk skildring af en kvinde, der af angst for at støde an mod det gængse kvindeideal opgiver sit arbejde for at hellige sig mand, børn og hjem

Sideantal: 106

Kvinder bryder grænser af Britta Thomsen
10 kvinder fortæller: ligestilling og arbejdsmarked i EU. læs mere

Om kvinders arbejdsliv og muligheder, og om traditioner og kønskampe på arbejdsmarkederne i EU

Klassemærke: 33.112
Emner: Enkelte gruppers arbejdsforhold
Emneord: Den Europæiske Union arbejdsforhold arbejdsmarkedet kvinder ligestilling nonfiktion

BeskrivelseIndhold: Maria do Ceu Cunha: Det fremmede land : billeder og virkelighed. Maria Helena André: EU og ligestilling. Lone Yalcinkaya: Lones forvandling. Stavroula Demetriades: En græsk kvindes karriere i Europa. Annegrethe Rasmussen: Europa som arbejdsplads. Karen Sjørup: Fra husmoder til fuldtidsarbejdende. Diane Payne: Irsk EU-medlemsskab og kvindernes nye muligheder. Helen Wilkinson: Fra ansat til entreprenør. Kinga Lohmann: Kvinder i Polen før og efter demokratiseringen

Sprog: Dansk
Edition1. udgave, 1. oplag
Sideantal: 144
UdgiverInformation: ISBN87-7514-113-2

Lillys Danmarks Historie af Pia Frith Laneth
Kvindeliv i fire generationerBeskrivelse: Lillys danmarkshistorie tager afsæt i Pia Fris Laneths egen slægt; læs mere

der indledes med oldemødrene Anna, Karen Marie og Johanne, alle født i 1870’erne, fortsættes over mormor Misse og farmor Gudrun til moderen Lilly, og bogens beretning ender i nutiden med Pia Fris Laneths egen tid og historie. Fokus er på kvinderne i Danmarkshistorien i almindelighed – og kvinderne i Laneths slægt i særdeleshed.

Sideantal: 640
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788702067903
Forlag: Gyldendal
Orig. sprog: Dansk
ISBN-10: 8702067900

Moskva, 7. oktober af Hanne-Vibeke Hansen
Genre: fiktion
Skuespil. Med udgangspunkt i det politiske drab på journalisten Anna Politkovskaja i Moskva 7. oktober 2006… læs mere

…tegnes et billede af et diktatur med vold og overgreb og et billede af situationen i Tjetjenien med krig og terrorisme. Samtidig tegnes et billede af en personlighed, der engagerer sig så meget i en sag, at hun lader hensynet til sin familie og sin egen sikkerhed vige for sagen

Inspirationen til Moskva 7. oktober har Hanne-Vibeke Holst hentet hos den russiske journalist Anna Politkovskaja, der blev likvideret i Moskva, den 7. oktober 2006.

Emner:
Anna Politkovskaja idealisme journalister korruption menneskerettigheder politiske forhold politiske mord Politkovskaja, Anna

Sprog: Dansk
ISBN nr.: 9788702101447
Omfang: 231 sider
Udgiver: Gyldendal
Målgruppe: voksenmaterialer

Fri os fra kærligheden af Susanne Brogger
Beskrivelse: Suzanne Brøgger debuterede i 1973 med essaysamlingen Fri os fra kærligheden, der kritiserede kernefamilien og den vestlige kulturs livsform. læs mere

Bogen består af 15 essays, og da den udkom, slog den med ét forfatterens navn som feminist, myte og provokatør fast. Hendes måde at sætte tingene på spidsen på, hendes store sproglige opfindsomhed og hendes fandenivoldske humor mærkes allerede fra første udgivelse. Med Suzanne Brøggers egne ord er bogen “den bouillonterning, der indeholder ingredienserne til resten af mit forfatterskab”. Siden debuten har Suzanne Brøgger bl.a. udgivet flere andre essaysamlinger, en romantrilogi, den store slægtssaga Jadekatten, og senest er kommet det erotiske eventyrdigt Sløret(2008).

Sideantal: 304
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788702095852
Udgivet af: Gyldendal
ISBN-10: 8702095858

Tværtikulturel konfliktmægling af Parwana Farwha Nielsen
Farwha Nielsen er født i Afghanistan, bosat i Danmark siden 1989. Hun er uddannet sygeplejerske… læs mere

og siden kandidat i engelsk og international udvikling fra RUC: Arbejder som tværkulturel rådgiver og konfliktmægler i EKC – Etnisk KvindeConsult. Underviser i familiekonflikter blandt etniske minoriteter.

Farwha Nielsens særlige og tværkulturelle konfliktmæglingsmetode danner, gennem kvindefrigørelse og dialog mellem parterne, rammen for succesfyldt forandring i voldsudsatte familier.

Formålet er at inspirere til løsning af nogle familieproblemer blandt etniske minoritetsborgere gennem et tværkulturel konfliktmægling.
Bogen handler på den ene side om, hvordan man på en bæredygtig måde løser familiekonflikter blandt etniske minoritetsborgere, særligt i forhold til unge kvinder, og på den anden side giver den redskaber til, hvordan man bedst hjælper etniske minoritetsforældre i deres forsøg på t finde en vej ud af de sociale og psykologiske problemer, de står i i forbindelse med konflikter. Myndighedernes rolle bliver ligeledes belyst.
Bogen henvender sig overvejende til socialarbejdere og andre myndighedspersoner.
Sideantal: 243
Forlag: Hans Reitzel ISBN 13:
Udgave: 1, 2011 af Gyldendal
ISBN 13: 9788741256016

UD AF FAMILIENS VOLD. Debat om indsatsen mod vold i kære relationer
Selvom Danmark er langt fremme med at bekæmpe vold i familien, er der stadig alt for mange kvinder,… læs mere

…børn og mænd, der lever i et hjem med vold. Det anslås, at mindst 28.000 kvinder hvert år udsættes for vold fra en tidligere eller nuværende partner og 21.000 børn vokser op i familier med vold.

TrygFonden og Mandag Morgen har set på hele indsatsen mod vold – forebyggelse, opsporing, behandling og efterværn. Undersøgelsen har vist, at indsatsen kan forbedres på alle områder. Vold i familien bliver ofte opdaget for sent, samfundet bruger næsten udelukkende penge på at behandle partnervold i stedet for at forebygge og de familier, der er ramt får vidt forskellig behandling og omsorg alt efter, hvor de bor.

Et debatoplæg udarbejdet af Mandag Morgen og TrygFonden
60 sider

Женщина: ее статус, судьба и образ в мировой культуре. – Караганда, 1995, 287 стр. af Усачева Наталья Александровна
Монография посвящена выявлению соц. статуса женщины в системе культурных стереотипов, предписаний и установок. læs mere

Основное внимание уделяется тем дискриминационным факторам, которые позволяли посредством ритуальных, правовых и религиозных установлений, а также с помощью искусства и обрядов внедрить в систему общественного сознания идеи социальной неполноценности и второсортности женщины, по сравнению с мужчиной. Раскрывается несостоятельность многих мифологем о социальном”предопределили” полов, особенно о “природном предназначении” женщин.

Книга написана ярким, живым языком, с использованием богатого информативного материала.

Работа адресуется всем, кто интересуется проблемами культуры, поэтому может быть использована в качестве учебного пособия в курсе культурологии или как самостоятельный спецкурс по феминологии. Книгу с любопытством прочтут и все те, кто размышляет о проблемах взаимоотношения полов и о способах их гармонизации.

Посвящается IV Всемирной конференции по положению женщин (Пекин, 1995)

«Когда Иванова становится Хансен» af Нелли Хьелм
Это практическое пособие на русском языке для соотечественников, имеющих потребность в ознакомлении с датским законодательством в области семейного права. læs mere

Книга написана на основе практического опыта автора и имела большой успех у пришедших на презентацию.

Integration eller isolation. Etniske minoriteter på arbejdsmarkedet af Anders Ejrnæs
Integration eller isolation handler om opdelingen mellem etniske minoriteter og danskere. Bogen analyserer, hvordan de aktuelle udviklingstendenser på arbejdsmarkedet påvirker etniske minoriteters placering på arbejdsmarkedet. læs mere

Som professor Steen Scheuer fremhæver i bogens forord, så anskueliggør bogen et paradoks: På den ene side bliver integration på arbejdsmarkedet betragtet som det væsentligste middel til at integrere etniske minoriteter i samfundet. På den anden side er de virksomheder, der ansætter særligt mange medarbejdere med anden etnisk baggrund end dansk, og de afdelinger, som disse medarbejdere fortrinsvis er beskæftiget i, kendetegnet ved ufaglært enkeltmandsarbejde, der kun i ringe grad bidrager til integration i samfundet.

Bogen er et resultat af ph.d. og adjunkt Anders Ejrnæs’ afhandling om etniske minoriteters placering på arbejds markedet. Afhandlingen bygger dels på en omfattende virksomhedssurvey og dels på en caseanalyse af en større virksomhed i servicesektoren.

257 sider
1. udgave 2008
ISBN: 978-87-768-3015-1

Любовь, вне игры. История одного политического самоубийства af Ирина Хакамада
«Любовь, вне игры» — история о любви женщины и мужчины, обремененных карьерным успехом,… læs mere

славой, светской жизнью, и при этом отчаянно одиноких. Героиня — известный федеральный политик.

В момент разочарования в профессии и семейной жизни она встречает Его, не испугавшегося своего чувства и открывшего ей совсем другой, восхитительный мир — образов, чувственности и бесконечной иронии над собой.

Герои пытаются замереть и сохранить свой хрупкий мир, мир двоих, мечтая об Африке — символе абсолютного счастья.

В какой-то момент героине кажется, что это возможно.
Но это не так.

Вокруг нее закручивается водоворот трагических событий, который заставит их обоих сделать окончательный выбор. Однажды, увидев себя в старинном венецианском зеркале, она заглянет в бездну, и бездна ответит ей, и она почувствует свое будущее.

Но — слишком поздно…

Издательства: АСТ, Астрель, 2007 г.
Твердый переплет, 192 стр.
ISBN 978-5-17-046960-4, 978-5-271-16839-0
Тираж: 5000 экз.
Формат: 84×100/32 (~125×205 мм)

Неформальная история казахстанского женского движения 90-х. Время Надежд, журнал

РАВЕНСТВО ВОЗМОЖНОСТЕЙ: Журнал Феминистской Лиги #003, 2003 læs mere

В выпуске:
с.10 Евгения Бартенева,
Лингвистический анализ гендерных особенностей языка русскоязычных СМИ
с.23 Карлыгаш Токтобаева
Казахстанскоязычную прессу – сквозь гендерное сито
с.43 Алма Бектурганова
Гендерные стереотипы в СМИ
с.48 Александр Ильюшин
О женском следе в архитектуре и дизайне

РАВЕНСТВО ВОЗМОЖНОСТЕЙ: Журнал Феминистской Лиги #004, 2003 læs mere

В выпуске:
с.2 Надежда Шведова
Гендерный фактор в политике
с.30 Алма Бектурганова
Административный ресурс против женского энтузиазма
с.32 Ольга Липовская
Колода с дамами
с.34 Лесли Абдела
Демократия паритета и группа 300

Русския язык как иностранный
БАЗОВЫЙ КУРС
Нина Власова

Учебник для детей русскоязычных эмигрантов

Судьбоносные пятидесятые, ПРЕОДОЛЕНИЕ
Журнал læs mere

(- Связь времен – понятие мифологическое или гарант общественной безопасности?
– А что, и вправду ехали за запахом тайги?
– Зачем бамовцу верблюд?
– Имя его, как песня!
– А меня, честно сказать, не очень интересует прошлое!

1956-2006
Норильский комсомольский десант